Isplivao još jedan detalj oko Markovićevog transfera, Partizan će morati još da čeka na sav novac!?

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.07.2019.
12:39
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Brojne informacije su se pojavljivale prethodnih dana oko uslova pod kojima će Svetozar Marković otići u Olimpijakos, sad se pojavio još jedan bitan detalj.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Mladi, 19-godišnji štoper Svetozar Marković napustio je Partizan i karijeru će nastaviti u Olimpijakosu.

On je sa Atinjanima postigao dogovor o četvorogodišnjoj saradnji, a kako je i juče objavljeno, Partizan će od tog posla zaraditi milion i po evra i još 10 posto od sledećeg Markovićevog transfera.

Ali, baš tu se krije taj detalj koji pominjemo.

Prema najnovijim informacijama koje je preneo ''Telegraf'', Partizan neće dobiti odmah sav novac, već će mu Atinjani tu sumu platiti na tri rate!

Ni to nije sve.

Juče su grčki mediji objavili da že Marković zarađivati 225.000 evra, a prema saznanjima ''Telegrafa'', popularni Sveta će morati da se zadovolji sa 200.000 evra na godišnjem nivou.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Tuesday, 09.07.2019
20:00

Ova uprava u svijim transakcijama, kupi, prodaj obara vlastite rekorde u tragikomicnosti. Jadan Partizan s njima , na srecu njihovog tutora

avatar
footballmagic
Tuesday, 09.07.2019
15:46

Iz istog kluba su nam došli Janković i Zdjelar? Nisu bili u rosteru, nisu bili interesantni za njih, bili su im samo - trošak, jer su po ugovoru morali da im plaćaju, a očigledno da nisu ni imali nekakvih ponuda za njih. Pod kakvim smo ih uslovima doveli?

Pantić je otišao iz Partizana, skoro bez obeštećenja. Čelsi ga je davao na pozajmice, ali on nije ništa napravio, pa niko nije hteo da ga kupi. Onda je došao kod nas, ali je Čelsi stalno produžavao ugovor, da bi mogao da nam ga proda, ako zagrizemo. Našeg igrača. Čak je u igri bilo nekoliko miliona. Oplemenio se u Čelsiju?

Marković je izuzetan stoper, izuzetan potencijal. Ali, mnogo zavisi od toga gde će da igra i šta. Odlazi za novac iz tri rate, veoma nisko obeštećenje, za takvog igrača, plus, smanjio se i procenat od budućih transfera, sa 15 na 10!? Prema 50% koliko smo mi u obavezi prema Olimpijakosu, ako Zdjelara prodamo, kao što smo bili u obavezi za Jankovića.

Vazura je početnik u biznisu, ali verovatno majstor za domaće i partijske kombinacije i mahinacije. Ali kad dođe s trgovcima u klinč - ne ume. Sad je trebalo sve poništiti i vratiti igrača, kao što se jednom sam vratio i podići cenu. Kad jednom igrač ode da potpiše za 100 dinara (dajem primer), a kupac počne da spušta cenu, tu se razgovori prekidaju, jer se radi o nesolidnom poslovnom partneru koji pokušava na sve načine da te prevari. Ako ponovo želi da pregovara, nek uplati depozit kojim će pokriti troškove i prethodnog i novog putovanja i uslovnih 10% vrednosti ugovora Partizanu (ovog puta sa 100, uvećano na 120 i sa 15% na 20%). I - nema pregovora, pa makar nemalo posla. Marković nije igrač za koga nije mogao da se nađe kupac, ako ne sad, onda na zimu ili dogodine i to po mnogo boljoj ceni, a sigurno bi doprineo i u kvalifikacijama i u igri za Evropu. Nego smo mi zbog loših pregovora, prvo ušli u nepotrebne kupovine stopera, gde smo bili najjači i imali 4 standardna i 2 mlada igrača, pa sad gledamo da to rasteretiomo, pa se popušta onima koji su nas navukli.

A taj Vazura, sa kojim se igraju kao sa pokvarenim detetom, ima godišnju platu veću od gotovo svakog igrača. Zašto? Zato što to traži njegov mentor, koji ge je tu poslao. Verovatno ne zadržava više od trećine, jer i to mu je previše, a ostalo deli partijskim drugovima. Takvih aparatčika trenutno ima preko 10.000 u Srbiji, i broj se uvećava. Sad smo partijska država, a sutra ćemo biti privatno vlasništvo jedne porodice.

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 09.07.2019
12:43

Moze li komicnije?

avatar
Realan_PFC
Tuesday, 09.07.2019
18:05

mozda Causic, to mi je bilo mnogo komicnije

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 09.07.2019
23:42

Pogresna adresa.