ISTORIJA - Kragujevčani upisali trijumf na evropskom debiju, Aleksić zatresao "začaranu" mrežu Mornara!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 25.07.2024.
21:54
Izvor: Sportske.net

Revanš je već za šest dana.

Nenad Kotlajić/Radnički 1923
Nenad Kotlajić/Radnički 1923

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca večeras su odigrali prvi evropski meč u istoriji i zabeležili su trijumf!

Oni su kao domaćini u Leskovcu savladali crnogorski Mornar iz Bara sa 1:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija.

Gol odluke postigao je Milan Aleksić u 71. minutu.

Radnički je apsolutno zasluženo pobedio, dominirao je sve vreme, promašio sijaset kolosalnih šansi, pa na revanš, koji se za šest dana igra u Podgorici, nosi "samo" 1:0.

Kragujevčani su od prvog sudijskog zvižduka krenuli sa napadima.

Uvodnih 10 minuta se isključivo igralo na polovini Mornara, Radnički je pritiskao poslednju liniju crnogorskog tima, ali onih pravih šansi za gol nije bilo.

U 11. minutu je prvi put zapretio štoper domaćih Simović, tukao je glavom posle kornera i poslao loptu zamalo pored mesta gde se spajaju stativa i prečka.

Pritisak Radničkog je postajao sve jači, Barani su sabijeni u svoj kazneni prostor, pa su u 17. minutu viđene dve ozbiljne prilike za domaće.

Najpre je Aleksić lepo prevario fudbalera Mornara, potom je uputio udarac, koji je zaustavio golman Popović. Lopta se odbila do Gluščevića, ali je njegov pokušaj završio preko gola ekipe i Bara. 

U 19. minutu velika šansa za Radnički.

U centru pažnje je bio Dadić. Bek Radničkog je iz drugog plana natrčao na povratnu loptu, ali je bio neprecizan. Loptu je zakačio Mitrović, te je usledio korner posle kog je srpski tim upisao novi šut van okvira gola.

Gosti su prvi put zapretili u 22. minutu, i to preko Darka Zorića, koji je primio loptu na desnoj strani, krenuo ka sredini, gde je po zemlji uputio udarac ka golu, ali je golman Lijeskić sigurno intervenisao. 

Radnički je na ovo odgovorio kolosalnom šansom, samo 60 sekundi kasnije. 

Aleksić je tukao, lopta je već bila viđena u golu, ali je njegov odličan udarac na neverovatan način izblokirao Stevanović. Usledio je korner nakon kog je ponovo pretio Aleksić, ali je i ovaj put blokiran.

Dadić je još jednom bio opasan u 29. minutu, a golman Popović na mestu, da bi nakon toga usledilo malo zatišje, pa je Mornar uspeo da nekako ode na veliki odmor sa željenom "nulom".

Drugo poluvreme počelo je u istom tonu, pošto je Radnički u 47. minutu propustio sjajnu šansu da povede. Domaći su uspeli da izvedu brzu kontru, koju je u gol prosto mogao da pretvori Bevis, međutim ponovo je Popović bio sjajan na golu Mornara. 

U 52. minutu je dva puta pokušavao Gluščević, ali gola i dalje nije bilo.

Samo minut kasnije je Vušurević mogao da surovo kazni ove silne promašaje srpske ekipe i šokira sve prisutne na stadionu, ali je bio zamalo neprecizan.

Radnički je u 62. minutu opet bio blizu. Aleksić se probio kroz sredinu i izbio pred Popovića, ali mu je lopta pobegla te je gađao pravo u golmana.

Nije klonuo duhom domaći tim posle silnih promašaja i konačno je nagrađen za uloženi trud u 71. minutu.

Vezista Milan Aleksić tada je sjajno utrčao iz drugog plana, "zaplivao kroz vazduh" i efektno glavom sa 12 metara zakucao loptu pod prečku, posle centaršuta Bevisa sa desnog boka, za 1:0. Izvanredni čuvar mreže Popović ovaj put nije mogao ništa da učini.

Do kraja je tim iz Kragujevca pokušao da dođe do drugog pogotka, napadao je i dalje, ali je ostalo 1:0, pa će odluka o putniku u treće kolo pasti u Podgorici.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke