Istorijski trijumf kragujevačkog Radničkog nad TSC-om!

Autor: Darko Mitrović
petak 18.10.2024.
20:56
Izvor: Sportske.net

Veoma zanimljiv meč u Bačkoj Topoli pripao Kragujevčanima.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

U duelu dva naša predstavnika na evropskoj sceni u tekućoj sezoni, večeras je bolja bila ekipa kragujevačkog Radničkog 1923.

Bio je to meč 12. kola Superlige Srbije, a tim trenera Feđe Dudića je večeras kao gost u Bačkoj Topoli savladao ekipu TSC-a rezultatom 2:0. S obzirom na ono što smo videli na ''TSC Areni'', moglo je da bude još golova na obe strane, a domaćin će imati za čime da žali.

Ovo je, inače, prva pobeda Radničkog nad TSC-om u njihovim dosadašnjim susretima, ranije u Prvoj ligi Srbije, a poslednjih godina i u Superligi, pa je utoliko njen značaj još veći.

Takođe, Radnički se ovim trijumfom probio na peto mesto sa 17 bodova, a TSC je pao na osmu poziciju sa bodom manje.

Golman TSC-a Veljko Ilić je napravio veliki kiks u drugom minutu meča, poslao je rizično dodavanje za Mateju Đorđevića, što je Luka Stankovski iskoristio, prišao je s leđa protivničkom igraču, osvojio loptu i poslao je u mrežu - 0:1.

Milan Radin je snažnim šutem sa distance ''zagrejao dlanove'' golmana Radničkog Marka Miloševića koji je odlično intervenisao, baš kao i tri minuta kasnije, kada je sličan pokušaj imao i Banjac.

Na drugoj strani je pripretio Golijanin u 26. minutu, ušao je u kazneni prostor, šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Ilić na vreme istrčao i zaustavio ovaj pokušaj.

Odličan pokušaj za ekipu Radničkog je imao i Matija Glušćević sa dvadesetak metara u 42. minutu. Iskosa sa leve strane je gađao u suprotni ugao, ali je zamalo bio neprecizan.

A kada se činilo da će sudija Srđan Jovanović označiti kraj prvog poluvremena, možda i najbolju priliku za TSC je imao i Stanić u poslednjim sekundama prvog poluvremena, šutirao je sa petnaestak metara po zemlji, ali je golman Radničkog Marko Milošević još jednom sjajno intervenisao.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Kako se i očekivalo, TSC je od početka drugog poluvremena počeo da vrši još snažniji pritisak na protivničkoj polovini. Ređali su se pokušaji Banjca, Stanića sa distance, a najbliži pogotku bio je Marko Lazetić čiji je šut zaustavila stativa.

Mogao je i Radnički da duplira prednost u 65. minutu kada je Stankovski sjajno proigrao Ćosića koji je izbio potzpuno sam ispred golmana Ilića, ali je čuvar mreže domaćih uspeo da izbije tu loptu u korner!

Posebno zanimljiva situacija dogodila se u 80. minutu, opet sa Ćosićem u glavnoj ulozi. Bio je potpuno sam ispred svog kaznenog prostora, želeo je da vrati loptu golmanu Miloševiću, ali se valjda okliznuo i u padu glavom poslao loptu ka Miloševižću, a sudija Srđan Jovanović dosuđuje indirektan udarac za TSC!

Bila je to obećavajuća situacija sa oko 18 metara od gola Radničkog, ali srećom po goste, i domaći su se spetljali prilikom izvođenja tog indirektnog udarca, pa na kraju i nije bilo preveike opasnosti po gol odličnog golmana Miloševića.

A onda, 84. minut meča i drugi gol za Kragujevčane! Bevis je probio po levoj strani, šutirao, golman Ilić je zakačio tu loptu koja dolazi do Golijanina, a napadač Radničkog je na kraju iz peterca pogodio praznu mrežu - 0:2!

To je prvi gol Alekseja Golijanina od letošnjeg dolaska u ekipu kragujevačkog Radničkog.

Do kraja je TSC pokušavao da makar ublaži poraz, ali su se Kragujevčani uspešno odbranili i odneli sva tri boda iz Bačke Topole.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke