Italijani o Mandžukiću i Srbima, nema potrebe za podgrevanjem atmosfere...

Autor: Boris Jovanović
utorak 16.02.2021.
13:06
Izvor: Sportske.net

Na Apeninima se vraćaju u prošlost, ali ne pričaju o fudbalu...

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Mario Mandžukić će definitivno predvoditi napad Milana na "Marakani" i nema sumnje da bi i njega i tim čekao vatren doček da su na tribinama navijači domaćih.

Ali, Zvezdi koja je potpuno druga ekipa pred punom "Marakanom" će posao biti otežan, italijanski mediji komentariši da Mandžukić ima težak odnos sa Srbima iz nekoliko razloga.

Prvi je naravno vojnički pozdrav nakon oslobađanja ratnih zločinaca Markača i Gotovine u vreme dok je igrao za Bajern, potez koji su kritikovali i čelnici Bavaraca. Iako je kasnije Mandžukić tvrdio da to nije bila simbolika koju su mu pripisali, niko mu nije poverovao.

Mandžukić je bio već na "Marakani", Srbija je nadigrala Hrvatsku ali nije pobedila, mada je već bilo kasno, Hrvati su izborili remi, otišli na šampionat sveta. On je dao gol na "Marakani" i gestikulacijom provocirao navijače "Orlova" koji su zviždali i vređali hrvatske igrače.

U svakom slučaju, sada nema opasnosti, Mandžukić je pojačanje Milana, dugo nije igrao, ovo će biti prvi meč da startuje, ali za neko podgrevanje atmosfere nema razloga, mnogo su bitnije stvari vezane za fudbal.

Mandžukić je zbog rata izbegao iz Slavonije u Nemačku gde je počeo da igra fudbal, ali se brzo vratio u domovinu i igrao u mlađim kategorijama Marsonije pre dolaska među zagrebačke "pjesnike" i onda starijeg brata, zagrebačkog Dinama.

Svakako da će imati motiv, ali ne u Zvezdi, već jer nije dao gol više od godinu dana, posle povratka iz Azije je bio bez kluba, a sada hoće da pokaže da i dalje može da igra vrhunski fudbal, kao i da je Maldini bio u pravu kada se odlučio da ga dovede ove zime.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke