Ivanić je bio Zvezdina "varnica" protiv Radničkog, ali ovakvu utakmicu niko ne želi da gleda

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 01.09.2024.
21:01
Izvor: Sportske.net

Minimalan trijumf srpskog šampiona posle 100 minuta igre.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su kragujevački Radnički rezultatom 0:1 (0:0) na stadionu u Gornjem Milanovcu u okviru sedmog kola Super lige Srbije.

Utakmica sama po sebi nije bila gledljiva. Jeste reč o derbiju kola, uz činjenicu da je Radnički bio autsajder i da bi im bod predstavljao veliko zadovoljstvo. Ali, sam teren, ambijent, suđenje i brojni prekidi zbog neprijatnih događaja prirodao je ne tako lepom utisku iz Gornjeg Milanovca. Kad sve to dođe posle jednog derbija Premijer lige gde smo gledali vanserijski fudbal, onda je logično zbog čega nije bilo prevelikog užitka.

Prvi pokušaj na utakmici videli smo tek u 17. minutu kada je Timi Maks Elšnik šutirao sa distance. Slovenac je dobio previše prostora i bilo je fudbalski da pokuša da pronaše treći gol u sezoni, ali lopta je otišla iznad prečke.

Nije uspevala Crvena zvezda da napravi mnogo toga kreativnog usled sasvim dobre postavke Radničkog koji je koristio svaki pogodan momenat za mali faul i slično. U 26. minutu Crvena zvezda je probala još jednom sa distance preko Jung-vu Seola čiji je udarac bio bolji u odnosu na Elšnikov. Intenzivirali su se napadi Crvene zvezde, vezali prekidi i iz jednog od njih je u 31. minutu Vanja Drkušić na ozbiljan ispit stavio Luku Lijeskića. Nedugo zatim je Dalsio Gomeš takođe pripretio Lijeskiću, a u poslednjim trenucima prvog dela je još jednom blizu gola bio Vanja Drkušić.

Slovenac je nekako bio u centru pažnje prvog poluvremena duela, jer, osim debija i činjenice da je mogao dvaput da savlada Luku Lijeskića, bio je meta topovskog udara sa tribina koja je eksplodirala tik pokraj njega i srećom nije mu nanela bilo kakve povrede. To je ujedno i momenat koji je na negativan način obeležio prvih 45 minuta igre.

 S početkom drugog poluvremena, Vladan Milojević je napravio i izmenu u vidu Uroša Spajića koji je ušao umesto Vanje Drkušića, što je, kako je javljeno iz kluba, bila posledica eksplozije topovskog udara. Radnički je samo s drugim napadačem započeo nastavak i na terenu smo videli Dilana Ortiza umesto Ben Hasina.

Tim Feđe Dudića je nastavio da dobro stoji pozadi i nisu dopuštali Crvenoj zvezdi da igraju previše. Nije ni teren bio na pogodan za tako nešto, ali nekako je nedostajala čarolija iz redova srpskog šampiona. Osim Uroša Spajića, priliku su dobili još Mirko Ivanić i Šerif Endiaje. Strateg Kragujevčana je uveo Gluščevića i Adžića kako bi rasteretio pre svega Dadića koji je imao karton. Međutim, desilo se suprotno – Matija Gluščević je bio taj koji je isključen i to u 79. minutu. Dobio je dva žuta kartona u razmaku od samog nekoliko sekundi. Prvo je napravio prekršaj, a onda navodno prešao meru prilikom prigovora i arbitar Ilić ga je poslao u svlačionicu.

Govorili smo u gornjem delu teksta da je Zvezdi falila ta čarolija, varnica, jer drugačije danas nisu mogli do pobede nad čvrstim Radničkim ove večeri. I, desilo se. Igrao se 85. minut kada je Mirko Ivanić povukao loptu s krila ka sredini i raspalio po zemlji, uz samu stativu. Lijeskić nije imao šansi, a Zvezdina "četvorka" samo potvrđuje da partija koju je protiv Bodea pružio u Beogradu nije bio slučajna, te da mu je forma u usponu.

To je izazvalo još jedan duži prekid jer su sa klupe Crvene zvezde poručili da ne mogu da ostanu na svojim mestima usled povika sa tribina ili ubacivanja predmeta. Nije ustanovljeno.

Crvena zvezda piše peti trijumf i 16. bod, Radnički je zabeležio već treći poraz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke