Ivica Kralj nakon Partizanovog debakla: "Još sam u šoku, borićemo se za titulu!"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 29.09.2022.
14:35
Izvor: Sportske.net

Prvi utisci posle eliminacije iz Kupa.

2020 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
2020 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Sportski direktor fudbalera Partizana Ivica Kralj rekao je da je i dalje u neverici zbog eliminacije ekipe pred prvom preprekom u Kupu Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice, ali da veruje da će se oni uzdići.

Prva utakmica posle imenovanja novog sportskog direktora i odmah debakl. Crno-beli su ostali pocepanih rukava u Sremskoj Mitrovici pošto su eliminisani posle penala već u šesnaestini finala takmičenja. 

Dan nakon što se dogodio jedan od najvećih poraza u istoriji kluba, Ivica Kralj govoreći za "Telegraf" nije mogao da sakrije razočaranje.

"Iskreno da vam kažem, drži me osećaj šoka od juče i ne pušta. Nisam mogao prvo da verujem da smo na onakav način primili gol, da smo dozvolili da padne koncentracija, umesto da mirno zatvorimo meč koji smo sve vreme imali pod kontrolom. U prvom poluvremenu smo postigli gol i imali nekoliko zicera da sve završimo, u drugom takođe dve ili tri dobre situacije da stavimo tačku. Umesto toga, dozvolili smo propust i odveli utakmicu u jedanaesterce, na koje se i reflektovao taj gol u nadoknadi vremena. Jer, zaista ne pamtim da je neki tim promašio četiri penala. Vrteo sam “film”, sećam se nekog meča rumunske Steaue od pre 35, 40 godina kao kroz maglu, čini mi se da se nešto slično dogodilo. U svakom slučaju, za Partizan je ovo nedopustivo, nedostojno dresa, grba i istorije kluba, no, ne možemo da vratimo vreme, moramo da prevaziđemo loš trenutak i okrenemo se onome što sledi, a to je duel sa Vojvodinom u nedelju", započeo je Kralj.

On ističe da se dogodio "slab dan", ali da uprava veruje u rad Gordana Petrića i igrački kadar, te da je ovo bila jedna lekcija.

"Već smo imali kritičnu situaciju na početku prvenstva i uspeli smo da je prevaziđemo zahvaljujući Gordanu Petriću, tako da sam uveren da će igrači već na nedeljnom meču sa Vojvodinom biti na pravom nivou. Moramo samo da izvučemo pouke i naučimo nešto iz utakmice sa Radničkim. Siguran sam da je to bio samo slab dan, koji se desi svakom sportisti i da se neće reflektovati na nastavak takmičenja. Partizan će dati sve od sebe da, ako je već eliminisan iz Kupa, osvoji šampionsku titulu i uz to što dalje dogura u Evropi. Potrudićemo se da više ne šokiramo ni sami sebe, niti naše navijače, već da ih učinimo srećnim i ponosnim kao što je to bio slučaj u proteklih mesec dana".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke