Iz stručnog ugla - Đurović brani Jovanovića, Radoman drugačije razmišlja

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.02.2024.
15:25
Izvor: Sportske.net

Izgleda da će morati Zdravko Jokić da presudi u ''Pregledu kola'' na Areni sport.

screenshot: Youtube.com
screenshot: Youtube.com

Povezane vesti

Sve su brojnije i glasnije polemike oko jučerašnjih penala, kako u Surdulici (Radnik - Partizan 1:2), tako i u Beogradu (Crvena zvezda - Čukarički 3:0).

Čuli smo i saopštenje Crvene zvezde, i saopštenje Novice Tončeva, a šta stručna lica kažu?

Za početak su se oglasili Raka Đurović i Miroslav Radoman, naše nekadašnje sudije, koje se, međutim, nisu usaglasile oko toga da li je trebalo poništiti prvi penal koji je najpre dosuđen za Radnik pri rezultatu 0:0, a posle intervencije iz VAR sobe i pregledanog snimka poništen.

''Jovanović je uradio ono što je obaveza VAR sobe, a na kraju je sudija rekao da to nije prekršaj zbog kog treba suditi kazneni udarac. Što se tiče pravila, nema mesta prigovoru. 

Šta bi bilo kad bi bilo, da nije bilo VAR sobe, Srđana Jovanovića u VAR sobi, da je bio neko drugi, možem samo da pretpostavimo, ali svako zna šta bi se dogodilo. Ali, svesni smo gledajući onaj start i prekršaj, ruglu će se izvrgnuti fudbal, ako neko smatra da takvi prekršaji treba da budu kazneni udarac'', smatra Raka Đurović u razgovoru za ''Informer''.

Sa njim se ne slaže Radoman koji je drugačije video spornu situaciju.

''Ne spovode se odluke u skladu sa pravlima i moralnim načelima, pa dolazi do problema.  Sudija je bio u pravu kada je dosudio kazneni udarac jer je bilo kontakta, namera hvatanja rukom i bio je vrlo blizu'', izjavio je Radoman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke