Iz Subotice besni na sudiju Mitića: "Ne možemo da ostanemo nemi!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 12.04.2021.
10:57
Izvor: Sportske.net

Spartak se oglasio posle meča u Lučanima.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Spartak iz Subotice poražen je u Lučanima od Mladosti minimalnim rezultatom, a nakon meča klub sa severa Srbije izdao je saopštenje u kojem ističe nezadovoljstvo suđenjem glavnog arbitra Milana Mitića.

"Glavni arbitar nije napravio nijednu krucijalnu grešku koja je uticala na rezultat, ali je celu utakmicu konstantno, fudbalski rečeno, seckao igru i nije dozvoljavao našim igračima da pokažu ono što znaju. Svi koji se bave najvažnijom sporednom stvari na svetu znaju koliko to smeta ritmu ekipe.

Isti sudija na identičan način arbitrirao je i u duelu protiv Novog Pazara, tako da je ovo bila kap koja je prelila čašu i nismo više mogli da ostanemo nemi. Svesni smo da nije popularno komentarisati suđenje, ali smo to učinili i posle utakmice protiv Proletera kada je igrač protivničke ekipe postigao pogodak iz evidentne ofsajd pozicije. Bili smo ljuti na sudije, ali smo razumeli  da nije bilo namere i nismo tražili da se odmah kažnjavaju zbog takvih grešaka.

Sudija nije imao ujednačen i istovetan kriterijum za obe ekipe prilikom dodele javnih opomena igračima, tako da zbog žutih kartona sledeću utakmicu neće moći da igraju trojica, nama vrlo važnih, prvotimaca, Nemanja Tekijaški, David Dunđerski i Nikola Srećković. Ova utakmica nije imala poseban takmičarski značaj, jer smo i mi i Mladost iz Lučana bezbedni od ispadanja, a ne možemo se plasirati u Evropu. Jednostavno, nije  nam jasno zbog čega glavni arbitar nije pustio da pobedi fudbal i da obe ekipe pokažu sve što znaju", smatraju Subotičani.

Saopštenje je stiglo u jeku optužbi iz UEFA da je nekoliko utakmica Superlige Srbije namešteno, više o tome možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke