Jagodina - Pripreme i poslovanje

Autor: Miloš Marković
petak 06.02.2015.
16:05
Izvor: Sportske.net

Vreme koje ekspedicija jagodinskog superligaša provodi u Turskoj biće iskorišćeno i za potencijalnu prodaju igrača.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Jagodina se priprema u Antaliji, uslovi u kojima radi ekipa su na izuzetno visokom nivou.

Dok je fudbalski deo ekspedicije usko okrenut sportskim pitanjima, u Antaliji se od pre nekoliko dana pridružio i predsednik kluba Goran Milanović koji je, kako kaže, pre svega došao jer se brojni menadžeri interesuju za fudbalere jagodinskog superligaša.

"Bilo bi dobro da dođe do nekih transfera, jer bi nam to poboljšalo finansijsku situaciju i omogućilo da započnemo proleće mnogo lakše. To je osnovni razlog zašto sam došo u Antaliju. Što se igrača tiče reč je o Đuriću, Šušnjaru, Mitoševiću, ima interesovanja za naše štopere, a naravno da je Filipović uvek u prvom planu. Antalija je jedna velika pijaca, ogromno tržište, pa se nadam da ćemo napraviti dobar posao. Ukoliko do toga ne dođe, imamo plan kako da nastavimo dalje bez finansijskih problema.", rekao je on.

Jagodina u nastavak sezone ulazi sa timom koji u proseku čine mladi fudbaleri, momci od 20 godina.

"Prvi put smo u Antaliju došli sa gotovo polovinom tima skrojenog od igrača do dvadeset godina. Ideja je da te igrače potpuno približimo prvom timu, tako da će već na početku naredne sezone okosnica ekipe biti ti fudbaleri. Sve to je rezultat dobrog rada u našim mlađim kategorijama. Mislim da će u ovih nekoliko utakmica do kraja priprema oni još više dobiti na snazi, na sigurnosti i naravno iskustvu i to će za nas biti pun pogodak."
, kaže prvi čovek Jagodine.

Proleće je uvek donosilo dobro Jagodini. Mogu li se ponoviti prethodne dve godine?

"Nama se, pre svega, kao ranijih godina ponavlja isti tempo, igranje utakmica sreda-nedelja što ima mali broj srpskih klubova. I ovog proleća će biti tako. U prvom kolu gostujemo u Lučanima, pa nam dolazi Crvena Zvezda, približiće se i dve utakmice sa Partizanom u polufinalu kupa… zgusnut i težak raspored iz kojeg ćemo, nadamm se, opet izaći uzdignute glave. Naše ambicije su ulazak u finale Kupa i što bolji plasman na tabeli, odnosno i naredne sezone izlazak na Evro scenu. Ali još jednom, prioritet nam je za sada da zatvorimo finansijsku konstrukciju, a onda idemo korak po korak."
, rekao je predsednik fudbalskog kluba Jagodina Goran Milanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke