Jamal u centru pažnje, De la Fuente upozorava: "Srbija nema veze sa Danskom!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 14.10.2024.
22:15
Izvor: Sportske.net

"Dobro znamo šta je bilo u Beogradu", rekao je golman Španije David Raja.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije gostovaće Španiji u četvrtom kolu A Lige nacije u Kordobi, a susret je na programu u utorak od 20.45.

Svoja očekivanja pred duel sa "Orlovima" na konferenciji za medije izneo je selektor aktuelnog prvaka Evrope Luis de la Fuente, no u centru pažnje bio je izostanak Barselonine zvezde Lamina Jamala.

"Reći ću vam šta se dogodilo. Lamin je imao problem posle povrede protiv Danske i pitao sam ga kako se oseća, hoće li moći da igra u utorak. Ne želimo nikakav rizik, uvek gledamo šta je najbolji interes za igrača i odlučili smo da se odmori. Tako smo već radili sa nekim drugim igračima, nema izuzetaka. Nije me kontaktirao niko iz Barselone", kazao je De la Fuente, koji je odgovarao i na pitanja o ostalim izostancima i kako ih prebroditi.

"Imamo jasnu ideju i pokušaćemo da je sprovedemo u delo, ali činjenica je da nas izostanci teraju na neke druge opcije. Ako nemate na raspolaganju igrača Nikove ili Laminove brzine, onda morate da izaberete igrača nekih drugačijih karakteristika i zasnivate igru na njegovim prednostima. To ne znači da će biti gore ili bolje, već jednostavno - drugačije. Imamo mnogo igrača koji nas čine jakim kolektivom i koji mogu da odigraju fantastično. Sutra je važna utakmica za nas, jako teška, ali možemo da se kvalifikujemo u narednu rundu i koncentrisani smo da to i ostvarimo", rekao je selektor Španije.

Naposletku, govorio je i o selekciji Srbije.

"Biće teška utakmica jer je Srbiji potreban dobar rezultat sutra. Svi njihovi igrači igraju u velikim evropskim ligama i već smo mogli da se uverimo u njihov kvalitet. Srbija nema nikakve veze sa Danskom. To je tim koji mnogo trči i igra na kontranapade. Čeka nas utakmica u kojoj ćemo morati da budemo pametni i da se mnogo žrtvujemo. Fizički su veoma jaki, a taktički dobro balansirani. Moraćemo da radimo naporno i da budemo inspirisani da damo maksimum. Nema malih ili slabih protivnika u ovom takmičenju, sve utakmice zahtevaju da budete najbolji što možete", smatra selektor "Furije" Luis de la Fuente.

Golman David Raja istakao je da zna odakle preti velika opasnost.

"Dobro znamo šta je bilo u Beogradu, igrali smo nerešeno 0:0. Čeka nas još jedna teška utakmica, moraćemo da budemo oprezni na njihove prekide", rekao je čuvar mreže Arsenala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke