Jang Bojs - Šifra za Zvezdino evropsko proleće

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 31.08.2023.
21:15
Izvor: Sportske.net

Kratka analiza timova koji čekaju Zvezdu u Ligi šampiona.

EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Povezane vesti

I dok su navijači Crvene zvezde čupali kosu posle spoznaje da se ekipa našla u grupi G zajedno sa aktuelnim prvakom Evrope i bundesligašem Lajpcigom, mnogi su odahnuli kada su videli da će četvrti tim u grupi biti Jang Bojs.

Ne naivan, ali svakako ne i nepobediv prvak Švajcarske kojeg u Ljutice Bogdana pamte uglavnom samo po dobru.

Ekipa Rafaela Vikija uspela je da dođe do evropske elite posle kvalifikacija u kojima su eliminisali, između ostalog, i doskorašnji tim trenera Zvezde Baraka Bahara Makabi iz Haife. Interesantno je da su Izraelci prikazali mnogo konkretniju igru u Bernu, ali su “Mladi momci” surovo kažnjavali svaki promašaj gostiju i zasluženo prošli dalje.

Jang Bojs je ovog leta ostao bez nekoliko veoma važnih igrača. Pre svega, tek će se osetiti odlazak Fabijana Ridera koji je pojačao Ren za 15.000.000 evra, ali i štopera Sedrika Cezigera kojeg je doveo Volfsburg. Uz Fasnahta, to su odlasci vredni pomena, ali radilo se i na pojačanjima.

Najzanimljivije za naše prostore jeste vezista Intera Darijan Maleš, Švajcarac srpskog porekla stigao je za 2.000.000 evra, dok su Poljak Lakomi i Janko stigli za nešto manje od 2.000.000 evra.

Udarna snaga Jang Bojsa jeste Kastriot Imeri, levo krilo je mladi reprezentativac Švajcarske i mnogo toga u igri zavisi od njega. Tu je i polušpic Elija, potom štoper Kamara u kojeg Viki ima mnogo poverenja, dok su u napadu velike opasnosti još i Iten i Nsame.

Na prvi pogled, današnja ekipa Jang Bojsa ne deluje toliko atraktivno kao ona iz 2019. godine koju je Zvezda posle dva nerešena rezultata izbacila u trci za grupnu fazu Lige šampiona. Aktuelni prvak Švajcarske posle četiri gola u šampionatu Švajcarske ima osam bodova, do sada nije zabeležio poraz, a gol-razlika 10:6 jasno ukazuje na napadačko opredeljenje švajcarskog trenera.

Crvena zvezda je za cilj postavila plasman u drugu rundu nekog od evropskih takmičenja, uzevši u obzir da je srpski šampion u trećem šeširu, realno je očekivati da će utakmice sa Jang Bojsom odrediti ko će se izboriti za evropsko proleće, verovatno u Ligi Evrope.

Jang Bojs je tim koji se može i kojeg Zvezda mora da dobije.

Kratku analizu Mančester sitija možete pročitati OVDE, a Lajpciga OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke