Janković: "Borba do kraja, videli smo da je dostižno"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.04.2018.
13:43
Izvor: Sportske.net

Krilni fudbaler Partizana Marko Janković rekao je da će Crvena zvezda teško ispustiti stečenu prednost ali da crno-beli ulaze u plej-of poučeni iskustvom iz prethodne sezone.

Beta/Miloš Miškov/Ev
Beta/Miloš Miškov/Ev

Povezane vesti

Predstojeći vikend rezervisan je za 157. prvenstveni okršaj beogradskih "večitih" koji će se na našem najvećem stadionu sastati u sklopu prvog kola plej-ofa Super lige.

Crvena zvezda "večiti" derbi dočekuje sa šest bodova više u odnosu na Partizan i lako bi mogla da stavi tačku na šampionsku trku ukoliko savlada crno-bele ili ostane neporažena.

Sa druge strane, aktuelni šampion iza sebe ima seriju od šest uzastopnih pobeda i to je jedan od razloga što krilni fudbaler Partizana Marko Janković veruje u povoljan rezultat na stadionu "Rajko Mitić".

"Nema potrebe za nekom posebnom najavom, derbi nosi sa sobom neke specifičnosti. Spremamo se najbolje moguće i imamo cilj i obavezu da ostvarimo dobar rezultat i smanjimo zaostatak. Ušli smo u pobednički niz i sa tom mišlju treba da uđemo u ovaj meč, mirne glave i bez opterećenja. Mislim da možemo do povoljnog rezultata", kazao je Marković.

Partizan dočekuje 157. "večiti" derbi sa šest bodova zaostatka za Crvenom zvezdom. Pobeda crno-belih zakomplikovala bi šampionsku trku, a Marko Janković smatra da "hladna glava" predstavlja preduslov za dobru igru i rezultat.

"Sigurno da nije još kraj, borimo se dok ima matematičke mogućnosti. Sigurno je da imaju dobru prednost i da neće dozvoliti da je ispuste tako lako, ali moramo da se spremimo što je bolje moguće. Ući ćemo u meč mirno i mislim da je to put do dobrog rezultata. Jednostavno, kada se uđe u nervozu i paniku onda nema igre, a ako budemo mirni i dođemo do svoje igre imamo dobre šanse", dodao je Janković.

Prethodni "večiti" derbi na stadionu "Rajko Mitić" završen je bez golova i pobednika.

"Teško je dati bilo kakvu prognozu. Derbi sa sobom nosi mnogo stvari, možemo samo da poželimo da bude interesantno nama i publici i da bude dosta golova u njihovoj mreži", ističe Janković i poručuje da bi prihvatio bilo kakvu pobedu.

"Ja bih bio zadovoljan... Može i 0:1, 0:2, kako god, samo da mi dobijemo", kaže prvotimac Partizana.

Crnogorski internacionalac apostrofirao je da Zvezda ima odlične pojedince ali da je kolektiv najjače oružje crveno-belih.

"Imaju odlične pojedince. Krasi ih i timski duh, ne bih nikoga posebno pred derbi da izdvajam. Najbitnije je da mi budemo pravi i da tim izbaci pojedinca koji može da bude junak derbija. Mogu da budem i ja, ali to je najmanje bitno. To mi nikada nije bilo u prvom planu, samo da dođemo do dobrog rezultata", rekao je Janković.

Na 157. "večitom" derbiju mogli bismo da imamo i nekoliko debitanata. U taboru Partizana na prvi nastup u "večitim" derbijima čekaju mladi Svetozar Marković, Luka Cucin i Armin Đerlek, a evo šta je Janković imao da im poruči.

"Mislim da su talentovani igrači i da su se dobro snašli. Tu smo da im olakšamo koliko je moguće, a mislim da neće imati poteškoća, samo treba da igraju mirno, da se ne opterećuju važnošću utakmice nego da jednostavno igraju kao i svaku drugu. U tom slučaju neće biti problema", rezonuje crnogorski reprezentativac.

Tenzija će biti sve veća kako se približava početak meča.

"To je sasvim normalno, dan, dva pred derbi i kada se dođe na stadion. Naboj i pritisak ne mogu da se sakriju ali kažem, naše je da se skoncentrišemo na ono što radimo i da ne mislimo ni o čemu drugom osim kako da odigramo što bolje i ispoštujemo dogovor koji bi nam doneo dobar rezultat", ističe Cetinjanin.

Poučeni iskustvom iz prethodne sezone crno-beli čekaju derbi sa nadom da će eventualnom pobedom preokrenuti stvari u svoju korist.

"Sve dok postoji matematična mogućnost normalno je da se borimo. Poučeni smo iskustvom da je to dostižno tako da idemo do kraja. Na nama je da dobijemo sve utakmice do kraja, a na njima je da li će kiksnuti", zaključuje Marko Janković.

Meč 31. kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana biće odigran u subotu, 14. aprila sa početkom od 18 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SRCE MOJE
Tuesday, 10.04.2018
16:40

Samo igrajte fudbal momci.Titula jedna vise manje.Igrajte fudbal i pobedite

avatar
Brajkoo
Tuesday, 10.04.2018
15:48

Kada bi se igralo posteno bez namestanja,pomoci sudija Partizan bi vec i matematicki osvojio titulu ali to vodja ne ce da dozvoli

avatar
NemanjaViidiic No1
Tuesday, 10.04.2018
16:20

da nemate pomoc sudija imali bi vi minimum 20 boodova prednosti i brdo datih golova u dubokoj nadoknadi,ali zato i necete nista da osvojite,i ako pokusavate da ukradete

avatar
indija durot
Tuesday, 10.04.2018
15:29

Mislim da smo za nijansu bolji tim..mada je partizan u boljoj formi..Samo da ne bude sve nastelovano ko prosle godine kada su nam bukvalno ukrali titulu..

avatar
bagra
Tuesday, 10.04.2018
15:16

Najvece sanse imamo ako ti ne budes igrao

avatar
NemanjaViidiic No1
Tuesday, 10.04.2018
14:16

Prosle godine ste uspeli da je namestite,ukradete,ove smo mnogo jaci tako da vam je sve ali bas sve dzabe

avatar
bagra
Tuesday, 10.04.2018
15:17

Hahaha, pre bih rekao da vi niste uspeli da namestite, olupali smo vas u svakom derbiju prosle sezone, cao zdravo.

avatar
MOE28
Tuesday, 10.04.2018
16:07

Ja mislim da je Partizan sve svoje titule namestio i da nijedan derbi u istoriji nije dobio posteno a da je Zvezda najposteniji klub u istoriji i da joj je svaka titula ukradena zato apelujem na sve ljude ove zemlje da potpisu peticiju da se Zvezdi dodele sve Partizanove titule jer je to jedino posteno. Izvinjavamo se svima kojima smo oteli titulu i svim navijacima Zvezde koji su morali da gledaju kako nam sudija pomaze u svim derbijima koje smo dobili i koje smo odigrali nereseno. Jedino sto je ispravno sada je da se Zvezdi pripisu sve pobede od nastanka kluba. Pozdrav.