Janković: "Liga je sada zanimljivija, ne plašimo se večitih"

Autor: Lazar Nikolić
petak 30.09.2022.
21:35
Izvor: Sportske.net, Beta

Čuarički u jednom od derbija kola Super lige dočekuje niški Radnički.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaler Čukaričkog Aleksa Janković rekao je danas da je uveren da će njegov tim doći do pozitivnog rezultata protiv niškog Radničkog, ukoliko budu igrali na prepoznatljivom nivou.

"Biće to sigurno mnogo teža utakmica nego protiv Voždovca (3:0). Radnički sada ima drugačiji stil igre, promenio je trenera, angažovali su Nenada Lalatovića, koji je bio i u Čukaričkom. Opet, siguran sam da ćemo doći do željenog rezultata ako budemo na našem nivou", rekao je Janković, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Čukaričkog dočekaće u ponedeljak ekipu Radničkog iz Niša, u utakmici 13. kola Super lige Srbije.

Klub sa Banovog brda je posle 11 odigranih utakmica na drugom mestu sa 25 bodova, dok je Radnički 10. sa 12 bodova.

Janković je istakao da nije važno da li ekipa igra na domaćem terenu ili gostuje.

"Možda je malo lakše na našem terenu, koji je bolji nego što je to slučaj sa ostatkom lige. Svakako igramo protiv vrlo kvalitetne ekipe, koja će se podizati kako šampionat bude odmicao. Nama su naredna dva susreta koja igramo kod kuće od izuzetnog značaja, ali je sada sav fokus na timu iz Niša", rekao je on.

Janković je zbog povrede odsustvovao sa terena od sredine marta, a prvi nastup ove sezone zabeležio je u prethodnom kolu protiv Voždovca, kada je ušao u igru u 83. minutu.

"Odsustvovao sam sa terena tačno pola godine, od 19. marta, kad je u prethodnom šampionatu Čukarički savladao Vojvodinu, pa sve do 18. septembra. Jedva sam čekao da izađem na teren. Dogodilo se to u završnici meča, ali meni je zaista mnogo značilo. Odradili smo potom i odlične mini-pripreme na Zlatiboru, odigrali i prijateljski meč protiv Arsenala iz Tivta. S obzirom na to koliko dugo nisam igrao, prezadovoljan sam kako je sve izgledalo, možda je bilo i bolje nego što sam očekivao", dodao je 22-godišnji igrač.

Janković je rekao da ga raduje konkurencija u veznom redu i dodao da je atmosfera u ekipi odlična.

"Ne postoji nikakva zavist među igračima, međusobno se poštujemo, svaki dan guramo jedan drugog da radimo što bolje. I zbog toga svi pojedinačno, ali i kao ekipa napredujemo", istakao je on.

Ocenio je da je prvenstvo ove sezone zanimljivije u odnosu na prošlu sezonu, kada su Crvena zvezda i Partizan dominirali.

"Desi se da ponekad ne pobede, čak i da izgube. Mi tek treba da igramo sa večitima, jasno je da će oni biti favoriti u tim duelima, isto tako jasno je da se mi nećemo predavati i da ćemo pokušati da ih pobedimo. Liga je sada zanimljivija, ne treba se plašiti nikoga, pa ni naša dva najveća kluba", zaključio je Janković.

Meč između Čukaričkog i Radničkog iz Niša na programu je u ponedeljak od 16.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke