Jasno kao dan, Srbija NIKAD BLIŽE - Imaćemo dva učesnika u LŠ?!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 17.04.2021.
10:06
Izvor: Sportske.net

Ostalo je osam timova u Evropi, jasno je da je vreme da se svode računi za Srbiju.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Svega osam timova je ostalo u Evropi, četiri iz Engleske, dva iz Španije, po jedan iz Italije i Francuske u dva najjača takmičenja, Ligi šampiona i Ligi Evrope. 

To znači i da je praktično poznato i koliko će koja država imati mesta u Evropi za sezonu 2022/23, Srbiji nije mnogo falilo da stigne do dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno do tog 15. mesta. 

Ono što je bitno za nas, jeste da su Hrvati ostali iza sa Dinamom na čelu, zagrebački klub je ispao od Viljareala, dok su Česi takođe ispali iz daljeg takmičenja, Slavija je ispala od Arsenala, pa smo deinitivno ostali na mestu broj 16. 

Jasno je da imamo ogromnu šansu za dva učesnika Lige šampiona jer ako izbrišemo sezonu 16/17 koja je sledeća za brisanje bodova, Srbija je na veoma visokom 13. mestu u Evropi sa samo 0,125 bodova manje od Belgijanaca. 

Jedna dobra sezona srpskih klubova u Evropi, učešće makar dva kluba u grupnim fazama i Srbija bi lagano mogla da stigne do dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona od sezone 2023/24. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
miki2
Saturday, 17.04.2021
11:19

Tako blizu a tako daleko. Mora se obezbediti grupna faza bar jednog kluba da bi imali sanse da budemo u prvih 15.