"Jednoglasno smo dodelili da Jovanović bude sudija"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 25.09.2023.
22:28
Izvor: Sportske.net

Uvertira pred "derbi".

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Ništa novo. 

Bura u srpskom fudbalu pred "večiti derbi", stvaranje pritiska je postala taktika uprava i jednog i drugog kluba, a ovoga puta je Crvena zvezda igrala glavnu ulogu. 

Oni su čak i pretili da neće izaći na teren jer je dodeljeno Srđanu Jovanoviću da sudi 171. večiti derbi. 

Tim povodom se oglasio i Svetozar Mijailović, predsednik FK Crvena zvezda, a sada se oglasio i Dejan Filipović, prvi čovek Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije. 

"Srđan Jovanović je do sada sudio tri večita derbija, dva u sezoni 2021/22, kada je u prolećnom delu šampionata odradio fenomenalan posao. Delio je pravdu na vrhunskom nivou u momentima kada se reševalo pitanje borbe za trofej. Bez ikakve dileme on je naš najbolji arbitar. 

Želimo da svojim znanjem i iskustvom uveliča srpsku fudbalsku svetkovinu. Ne postoji nikakva pozadinska priča, ne postoji ništa drugo osim jednog jedinog cilja – da sve protekne u znaku fudbala, bez greške i problema. Jednoglasno smo na Sednici doneli odluku da baš Jovanović bude glavni sudija, a njegovi kvaliteti i karijera jasno pokazuju zašto je izbor pao na njega", rekao je Filipović u razgovoru za "Meridian sport". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke