Jednoglasno - Zbiljić novi predsednik Zajednice klubova: ''Veliko priznanje za Vojvodinu i mene lično''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.06.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Najave se obistinile.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Danas je na sednici u Beogradu izabran novi predsednik Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije. Kako se i najavljivalo, to je prvi čovek FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić, koji je nedugo po završetku sednice dao i svoju prvu izjavu u novoj ulozi, u direktnom uključenju za Dnevnik RTV.

''Ovo je veliko priznanje za FK Vojvodina i mene lično, za rad u minulom periodu. Jednoglasna odluka u prisustvu predsednika FSS Dragana Džajića i generalnog sekretara Jovana Šurbatovića daju dodatni legitimitet i dodatnu snagu za razgovore u budućnosti. 

Želimo da podignemo poverenje klubova na znatno viši nivo, da napravimo jednu osnovu za podizanje brenda lige, a da posle toga zajedno sa FSS-om krenemo u nove pregovore za rast i napredak, za proširenje okvira u kojima bi i naši klubovi mogli dalje da napreduju'', rekao je on.

Posebno je naglasio rad na unapređenju infrastrukture na stadionima i stvaranje što boljih uslova da naši klubovi i na evropskoj sceni ostvaruju sve značajnije rezultate.

''Mi moramo da krenemo od infrastrukture. Već sedam terena sa hibridnom travom se rade, plus još tri sa veštačkom podlogom. Tio je osnova za određeni napredak, a moramo da ojačamo klubove i finansijski, i kadrovski, kroz razne seminare da unapredimo i marketinške akcije, moramo da ih spremimo za takmičenja u Evropi. 

Ne mogu samo Zvezda i Partizan, prethodne sezone i TSC da skupljaju bodove, mora Vojvodina da se vrati, da Radnički Kragujevac pokaže da je spreman za izlazak u Evropu. Moramo da skupljamo te bodove u Evropi, time podižemo sve na viši nivo i to je ono što nam je potrebno'', zaključio je Zbiljić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke