Jermeni su jednom već opomenuli Zvezdu, ne sme biti potcenjivanja!

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.07.2022.
22:33
Izvor: Sportske.net

Dugo se Zvezda nije sastajala sa njihovim klubiovima, a sada u tri godine već drugi put.

Starsport/crvenazvezdafk.com
Starsport/crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda će se u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastati sa jermenskim Pjunikom, koji je večeras kao gost ubedljivo slavio u Luksemburgu protiv Didelanža sa 4:1 i obezbedio prolaz dalje.

Zvezda će u prvom meču biti domaćin 2. ili 3. avgusta, a revanš u Jermeniji je sedam dana kasnije.

Pjunik ove godine obeležava tri decenije postojanja, ovo će mu biti prvi susret sa Crvenom zvezdom, a ranije je imao priliku da se sastane sa Partizanom u sezoni 2010/11, kada su crno-beli oba puta slavili, 3:1 u Humskoj i 1:0 u Jermeniji.

Ukupno 15 puta je Pjunik osvajao titule prvaka Jermenije, ima osam trofeja u nacionalnom kupu, a devet puta je osvajao Superkup Jermenije.  Svoje rivale dočekuje na ''Republikan stadionu'' čiji je kapacitet oko 14 hiljada mesta. 

Crvena zvezda se do sada sastajala samo jednom sa jermenskim predstavnicima u evropskim takmičenjima, i to pre dve godine u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope.

Sećate se, Zvezda je tada bila eliminisana na Kipru od Omonije u kvalifikcijama za Ligu šampiona, a kasnije je i meč sa Ararat-Jermenijom odigrala takođe u Nikoziji zbog bezbednosnih problema u Jermeniji.

Zvezda je taj meč dobila sa 2:1 golovima Kataija i Falćinelija i plasirala se u Ligu Evrope. Mogao je Falćineli još jednim golom da reši sve dileme, ali umesto toga jermenski klub je uspeo da smanji na 2:1, a kasnije imao i nekoliko opasnih napada za izjenačenje. Doduše, i Zvezda je tada propustila još prilika za treći gol, ali se ipak pokazalo da jermenski predstavnik nije bio za potcenjivanje.

Zanimljivo, napadač Ararat-Jermenije, Nigerijac Jusuf Otubanđo koji je pre dve godine igrao protiv Zvezde i učestvovao kod jedinog gola jermenskog tima, ovog leta je prešao u ekupu Pjunika i ponovo će izaći na megdan beogradskim crveno-belima.

Naravno, Zvezda je veliki favorit, posao joj olakšava i činjenica da se sada za razliku od pre dve godine igraju dva meča, pa je veliko pitanje kako će se ekipa Pjunika snaći pred punom ''Marakanom''. Dakle, samo maksimalna ozbiljnost i plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona neće biti doveden u pitanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke