Jesen u Super ligi Srbije - "kuvaće" za titulu, gužva za evropsku vizu, ko se oprašta od elite?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 19.12.2021.
18:55
Izvor: Sportske.net

Presek stanja u Super ligi Srbije u dosadašnjem toku sezone 2021-22.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Utakmicom između Voždovca i Metalca okončan je jesenji deo LingLong Super lige Srbije.

Stanje na tabeli je jasno pošto je 21. kolo kompletirano, pa tako Partizan u ovom trenutku drži čelnu poziciju na tabeli sa 59 bodova, pet više od Crvene zvezde.

Čukarički je praktično već viđen u plejofu koji počinje posle dvokružnog sistema takmičenja, dok će se za preostalih pet mesta boriti veliki broj klubova.

U ovom trenutku izdvajaju se Vojvodina i Napredak sa po 30 bodova, Voždovac sa 29, dok tri tima (Radnički Niš, Spartak, Proleter) imaju po 27.

Svoju priliku da se priključe gornjem domu sasvim legitimno će tražiti i TSC Bačka Topola koja sa 26 bodova ima nešto slabije rezultate od očekivanih, dok se manje šanse daju Mladosti, Kolubari i Radniku.

Biće zanimljiva i borba za opstanak, iz Super lige ispadaju četiri kluba, a u najtežoj situaciji su Radnički Kragujevac i Metalac sa 16, kao i Novi Pazar sa bodom više.

Ponovo smo dobili zanimljive bitke na više frontova, trka za titulu biće tradicionalno udvoje, Evropu vreba skoro "pola lige", dok će za superligaški status strepeti praktično sve ekipe koje budu igrale plejaut.

Podsetimo, posle regularnih 30 kola ekipe se dele u dve mini-lige, prvih osam ide u plejof, a preostale u plejaut, pa će upravo ta faza Super lige biti vrlo verovatno i presudna kada je u pitanju konačno stanje na tabeli.

Kome ide titula, ko ide u Evropu, a ko gubi superligaški status?

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke