"Johan Krojf" rasprodat za dva dana, ali u Ajaksu bura! Bandović sa trojicom novajlija napada Ajaks?!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 25.07.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

"Staru damu" čeka težak posao i pune tribine.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine danas počinju svoju evropsku turneju sa jednog od najlepših stadiona Evrope - "Johan Krojf arene". 

Ajaks je najteži mogući protivnik kojeg je "stara dama" mogla da izvuče na žrebu, ali u Vojvodini kažu, a i tako zaista osete - nemaju šta da izgube, samo da dobiju.

Posebno ako se uzme u obzir da je, kako nam je rečeno od organizatora, stadion rasprodat za samo dva dana od trenutka kada su karte puštene u prodaju! To znači da će Ajaks imati podršku od oko 55.000 navijača, na svojoj prvoj takmičarskoj utakmici ove sezone. 

Ali, daleko od toga da u Ajaksu cvetaju ruže. Frančesko Farioli je tek stigao, iako važi za dobrog psihologa i taktičara, ne može preko noći da stabilizuje nestabilnu situaciju koja je krenula nizbrdo odlaskom Marka Overmarsa. Prvi golman Rulji je na OI u Parizu sa selekcijom Argentine, a na golu je potom nastao manji rat. Naime, Farioli je u odsustvu Ruljija šansu davao veteranu Pasveru, što nije najbolje prihvatio rezervni golman Ramaj, koji je stigao prošlog leta iz Ajntrahta za čak pet miliona evra. Navodno, on je zatražio transfer već ovog leta, ima ponude iz Premijer lige, i nije nemoguće da večeras ne bude među stativama.


 Osim njega, neće sigurno igrati reprezentativci Brajan Brobi i Stiven Bergvajn, jer imaju pravo na to posle učešća na Evropskom prvenstvu. Očekuje se da napad predvodi Čuba Akpom.

Sa lica mesta od "Amsterdamera" mogli smo da čujemo da među navijačima vlada bojazan da u svlačionici nešto ne štima, dok nije čak ni javna tajna da je kasa prazna i da čak ni prodaja Brajana Brobija ne može da reši sve probleme.

Naravno, i pored svega toga, desetostruko skuplja ekipa prema zvaničnim podacima Transfermarkta, svakako je veliki favorit protiv Vojvodine, koja i zbog tih brojki nema šta da izgubi, a pogotovo i zbog činjenice da svakako nastavlja takmičenje u Evropi.

Božidar Bandović će napraviti nekoliko promena u odnosu na premijeru u Bačkoj Palanci, pa se tako očekuje da starteri budu proverene snage - Crnomarković i Radulović, ali mnogi očekuju da barem trojica novajlija počnu meč na "Johan Krojf areni". To bi po svemu sudeći mogli da budu - Mihail Butean, Lukas Baros i Marko Veličković. 

Novopečeni bekovski tandem je došao ovog leta, Butean je počeo i u Palanci, dok je Lukas Baros ušao i upisao asistenciju. Treći novajlija koji bi trebalo da počne je Marko Veličković, koji je igrao odlično i na pripremama, a protiv Tekstilca je postigao gol. 

Sastav Vojvodine, uz možda jednu promenu, mogao bi da izgleda ovako: 

Carević, Butean, Korać, Crnomarković, Lukas Baros, Petrović, Poletanović, Radulović, Veličković, Vukanović.

Sigurno je da će minutažu imati i Mihailo Ivanović i još jedan novajlija Jusuf Bamidele, u sladu sa dešavanjima na terenu. 

Sve u svemu, Vošu čeka pakao "Johan Krojf arene", preko 50.000 navijača, ali i nekoliko stotina svojih, koji su put Amsterdama krenuli dan ranije... 

Iz Amsterdama: Milovan Longinov

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke