''Joj, Hrvatske kad je nestalo struje...'' Nađ otkrio kako je Jokan dodatno isprepadao Hrvate!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.07.2021.
18:56
Izvor: TV Arena sport

Zanimljivu anegdotu ispričao je nekadašnji reprezentativac tokom gostovanja na TV Arena Sport.

Screenshot/TV Arena Sport
Screenshot/TV Arena Sport

Povezane vesti

Albert Nađ je danas gostovao u emisiji ''Kao nekada'' na TV Arena Sport i tom prilikom se prisetio poslednjeg plasmana našeg nacionalnog tima na Evropsko prvenstvo, na EURO 2000. On je bio jedan od članova tima kome je to uspelo, iako je kao poslednju prepreku u kvalifikacijama SR Jugoslavija tada imala Hrvatsku koja je samo godinu dana ranije osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu.

''Joj Hrvatske kad je nestalo struje'', prokomentarisao je Nađ dok je gledao te snimke od pre više od 20 godina, aludirajući na prvi meč baraža na beogradskoj ''Marakani'' koji je završen bez golova, ali uz višeminutni prekid zbog nestanka električne energije.

Odmah zatim, objasnio je zašto je tako reagovao.

''Ne znam ko se više uplašio, mi ili oni. Znam samo da su se oni okupili kao ovčice u tor kada uđe vuk. Peđa je igrao sa Šukerom, ja sam u Betisu igrao sa Jarnijem.

Sećam se kad mi je Šimić prišao i rekao: 'Stari, šta je ovo'. Kažem mu: 'Ništa, ćuti, stani ovde dok ne vidimo šta je'.

Još kad smo ušli u tunel, tek se tu ništa ne vidi! I onda, sećam se kad je Jokan u datom trenutku rekao: 'E, sad je vreme'. A oni u još većoj frci... to su neke anegdote... Ali, revanš u Zagrebu mi je bila najlakša utakmica u karijeri. Znali smo da ništa ne sme da nam se desi, jer bi oni bili počišćeni iz evropskih takmičenja, a mi nismo imali šta da izgubimo'', objašnjava Nađ.

Naredne godine Jugoslavija je igrala na Evropskom prvenstvu, gde ju je zaustavila Holandija na početku nokaut faze takmičenja. Bilo je 6:1 za Holanđane koji su imali veliki motiv da pokažu kako su mnogo bolji od našeg tima, iako ih je Jugoslavija namučila 1998. na Svetskom prvenstvu kada su ''Lale'' slavile sa 2:1 tek u samom finišu.

Dan pre tog duela, dogodila se zanimljiva konverzacija na konferenciji za medije, a Nađ se danas prisetio toga.

''Bergkamp je rekao da smo se izvukli pre dve godine i da će nam dati pet golova, a selektor Boškov je uzvratio: 'Bolje pet nego šest'. I mi sutradan primimo šest...'', kaže Nađ.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke