Jojić o šansama Partizana - Pun utisaka o Malatiji, evo odakle preti opasnost!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 06.08.2019.
17:58
Izvor: Sportske.net, Mozzart sport

Rival "crno-belih" na skeneru bivšeg igrača Partizana.

Epa/Sascha Steinbach
Epa/Sascha Steinbach

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler Partizana Miloš Jojić trenutno nastupa za turski Bašakšehir.

Upravo je on jedan od ljudi koji može sasvim dobro da upozna "grobare" sa narednim rivalom u Evropi, Malatijom.

U intervjuu za Mocart sport, Jojić smatra da "crno-beli" imaju šanse jer turska ekipa nije bauk.

"Dobri su oni. Klasična turska ekipa. Tvrda, znaju da igraju, nisu divljaci. Ali nisu ni Fenerbahče, Galatasaraj ili Bešiktaš, pa da treba posebno da strepiš. Ono što im nedostaje je disciplina, kao i svima u Turskoj. Dok sam igrao u Nemačkoj uvek sam se pitao kako je moguće da turske ekipe nikad ništa značajnije ne urade u Evropi sa tolikim brojem tako kvalitetnih, možda malo starijih, ali iskusnih igrača? I onda sam došao ovde i sve mi je postalo jasno".

"Što se tiče fudbalskog znanja, ponavljam, znaju oni lopte. Ali šta sam sve video za ovih godinu dana ovde... Svi hoće u napad, to se trči, ne pita se. Ali kad se izgubi lopta i kad treba da se vratiš nazad... E, tad kao u školi, nema nikog. Nije to samo do Malatije, to je generalno problem turskog fudbala. Pride, mislim da smo ipak talentovaniji kao nacija i da Partizan treba da se fokusira samo na sebe. Bolja je ekipa. Ne sme naravno da igra po principu lako ćemo, ali ako budu pravi, pobediće ih samo na disciplinu".

Veliki trag u Malatiji prošle sezone ostavio je srpski napadač Danijel Aleksić koji je ovog leta otišao na Bliski istok.

"Neću biti lažno skroman samo zato što je zemljak, ali Danijel Aleksić im je bio najbolji igrač! Mnogo golova je dao, mnogo je doprineo da se ekipa nađe ovde gde se nalazi. Otišao im je u Galatu i kapiten Adam Bujuk, vidim da su doveli dosta novih igrača, ali iskreno nisam pratio pripreme i nismo ih još analizirali, iako igramo u prvom kolu sa njima, pošto imamo pre toga i Olimpijakos u Ligi šampiona, tako da ne znam kako su se uklopili".

Partizan će se ponovo susresti sa dobrim znancem - Gokanom Toreom koji je svojevremeno nastupio protiv srpskog kluba sa Bešiktašem.

"Ta sezona kod Slavena Bilića je Gokanu Toreu bila i najbolja i očekivalo se da će da eksplodira, ali to se nije desilo. I onda je igrao sve manje i manje, išao na pozajmicu u Vest Hem, čini mi se baš kod Bilića, prošle godine skoro da uopšte nije igrao. Pa je ovde došao da bi se vratio u život. Sigurno da on ima dosta potencijala, ali dugo nije igrao i pitanje je da li on odmah može da ti pruži ono što se od njega očekuje".

"Donald je dosta igrao, ali njega verovatno bolje poznajete vi u Srbiji, pa tu ne bih ni imao šta posebno  da kažem. Giljerme je dobar igrač, zna da je gurne u dubinu, može da zavuče između linija, ali i on ti je vezista koji igra samo u jednom pravcu, a na njegovoj poziciji ipak moraš da igraš u oba. Brazilac klasičan".

"Biće sigurno pun stadion, jer su mislim prvi put u Evropi. Ali nije to sad neka posebno vatrena atmosfera, sa Partizanovim navijačima svakako ništa ne može da se poredi. Teren je dobar, što se toga tiče biće dobri uslovi za igru", smatra Jojić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
k.na.bicikli
Tuesday, 06.08.2019
21:38

Zanimljiva analiza :)

avatar
Terapeut
Tuesday, 06.08.2019
19:59

Baš neočekivano dobra i nešto drugačija analiza do onih dosadnih identičnih floskula.
Drugim rečima, ne dozvoliti im da rašire krila i na kontru stići do gola...