Jokanović savetuje "orlove" - Ovo nikako ne smeju da urade!

Autor: Lazar Nikolić
petak 07.06.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

Uporedio je svoju sa sadašnjom generacijom reprezentativaca.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Utakmicom Nemačka - Škotska u petak 14. juna od 21 sat započeće Evropsko prvenstvo. Dva dana kasnije svoj premijerni meč odigraće reprezentacija Srbije koja će u prvom kolu grupe "C" igrati protiv Engleske.

Pored Engleza, protivnici "orlova" u grupi biće Slovenija i Danska. 

Legendarni srpski fudbaler, a sada trener, Slaviša Jokanović je u intervjuu za "Kurir" govorio o šansa naše reprezentacije na Evropskom šampionatu.

"Slična je grupa kao u Kataru, s tim što sada i taj treći ima šanse da prođe grupu. Možda nam je tada falilo više znanja i iskustva kako treba da se takmičimo. Nije to bilo toliko loše, imali smo utakmicu sa Kamerunom u džepu, ali nismo umeli da je privedemo kraju na pravi način. Neće se pamtiti igre sa Evropskog prvenstva nego rezultat. Očekujem da ćemo umeti bolje da se takmičimo i da u svakom momentu meča znamo šta nam je činiti. Kad je momenat za rizik, a kad nije", smatra Jokanović.

Upravo je Jokanovićeva generacija poslednja koja je vezala učešća na dva velika takmičenja. Svetskom prvenstvu 1998. i evrospkom dve godine kasnije. Jokanović ima savet za izabranike selektora Dragana Stojkovića Piksija.

"Moja generacija i nije imala toliko puno iskustva u tim turnirskim utakmicama, ali eto kada govorimo o toj prvoj utakmici. U Francuskoj smo došli do tri boda protiv Irana, posle na Evropskom prvenstvu smo uzeli bod u prvoj,a pobedili drugu. Mislim da nije neka beneficija to što odmah igramo sa Engleskom. Ako izgubimo prvu, već u drugoj utakmici praktično moramo da pobedimo. Danska je isto izuzetno kvalitetna ekipa, Sloveniju nikako ne bi smeli da potcenimo zato što igraju dobar fudbal i prilično su kvalitetni. Ne bi smeli da naprave grešku kao što je moja generacija protiv njih kada smo ušli u meč malo prepotentno i nismo uspeli da dođemo do pobede. Ova generacija ima više iskustva na turnirskim takmičenjima, ovo je mnogima od njih treće veliko takmičenje. Moguće je da oni imaju više iskustva i sa selektorom znaju kako da se postave u tim situacijama", veruje u Srbiju Jokanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke