Jokić objasnio - Bio je penal za Soči, ali ne onaj koji je dosuđen?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.08.2021.
22:47
Izvor: TV Arena sport

Sudijski ekspert prokomentarisao sporne situacije i izveo zaključke.

Screenshot/TV Arena Sport
Screenshot/TV Arena Sport

Povezane vesti

Partizan je večeras primio prvi gol u novoj sezoni, i to iz nepostojećeg jedanaesterca za Soči sredinom drugog poluvremena. Sudija Muntean je najpre dosudio slobodan udarac, ali je onda na intervenciju pomoćnika promenio odluku i pokazao na belu tačku, a Noboa je potom savladao golmana Popovića.

Ko god je gledao utakmicu nije imao dilemu da je Partizan oštećen u toj situaciji, sa čime se slaže i nekadašnji sudija Zdravko Jokić koji je na TV Arena Sport komentarisao sporne momente.

"Glavni sudija bio je u dobrom položaju i najpre je ispravno postupio kada je svirao faul za domaćina. Pokolebao ga je pomoćnik i on je potom pogrešio promenivši odluku u najstrožu kaznu. Moldavski arbitar je zbog tog previda zaslužio slabu ocenu", objasnio je Jokić.

Međutim, on smatra da je mnogo ranije trebalo dosuditi penal za Soči, i to već u šestom minutu kada je Popović intervenisao bacivši se u noge Dugandžiću.

"Sudija Muntean je, na sreću Partizana, bio daleko od mesta događaja, čak na centru, i nije dosudio penal iako je start Popovića bio za najstrožu kaznu. Da je korišćena VAR tehnologija, sudija bi svirao penal za domaćina", naglasio je Zdravko Jokić.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, pa ćemo u Humskoj saznati ko će u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke