Jokić podržao Šegrta - Isključenje kapitena Radničkog na Marakani ''u skladu sa instrukcijama''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.03.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

Podržao je i odluku sudije Lukića da poništi penal za Nišlije u Kruševcu.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Nekadašnji sudija i aktuelni sudijski analitičar Zdravko Jokić je i večeras gostovao u ''Pregledu kola'' na Areni sport gde je komentarisao sporne detalje iz utakmica prethodnig kola.

Najviše pažnje su tokom vikenda izazvale dve situacije - dva žuta kartona u razmaku od samo dva minuta za kapitena kragujevačkog Radničkog Slobodana Simovića protiv Crvene zvezde na Marakani na samom startu drugog poluvremena, kao i dosuđen, pa poništen penal u poslednjim minutima za niški Radnički protiv Napretka u Kruševcu.

Najpre, zašto je isključen Simović, odlukom sudije Jovana Šegrta?

''Prvi žuti karton - ovde imamo klasičnu situaciju 'nedozvoljena upotreba ruke' kada igrač skače u vis i laktom ide na glavu protivnika. To je za žuti karton.

Druga situacija - držanje u prvoj fazi jednom rukom, pa drugom rukom... Ovde je očigledno, dva igrača i prekršaj u kontinuitetu. 

Nije ga samo jednom povukao nego više puta. Takozvano 'nepoštovanje igre', tako se zove taj prekršaj. Vidite, jedna ruka, pa druga, ima je i na ramenu, i na telu oko struka. Teško je ovde... tako mislim da je u skladu sa instrukcijama drugi žuti karton'', objasnio je Jokić, a situaciju kod Simovićevog isključenja možete da vidite od 5. minuta u priloženom snimku.

Podržao je i odluku sudije Lazara Lukića o poništenom penalu za niški Radnički protiv Napretka, jer po njegovom mišljenju ''nije bilo dovoljnog intenziteta'' prilikom spornog kontakta da bi se dosudio jedanaesterac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke