Jokić potvrdio da je penal za Partizan ispravno dosuđen, ali IMT je oštećen u drugoj situaciji

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.02.2024.
21:40
Izvor: Sportske.net

Analizirane su i sporne situacije u Humskoj.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle analize diskutabilnih detalja sa utakmice Novi Pazar - Crvena zvezda, stručni konsultant Arene sport Zdravko Jokić je prešao na analizu spornih momenata sa duela u Humskoj, gde je Partizan savladao IMT sa 5:2.

Aleksandar Živković je bio u VAR sobi, glavni sudija ovog meča bio je Andrija Stojanović.

Prva situacija za analizu - penal za Partizan pri vođstvu crno-belih od 2:1.

''Isti položaj sudije kao kod penala za Zvezdu. Ovde vidimo da je igraču desna ruka odručena u momentu. Možda bi on hteo da ide i u klizeći start, ali nije se bacio. Ruka je odručena, štiti prostor i toj poziciji kad ga je uhvatila lopta, ruka je odručena. Znači dobra odluka sudije koji u prvi mah možda nije mogao da vidi jer je bio vertikalno u odnosu na događaj'', objasnio je Jokić.

Da li je bilo opravdano isključenje igrača IMT-a Vladimira Radočaja zbog dva žuta kartona?

''Kad bi sudija znao da će igrač dobiti i drugi žuti karton, možda prvi ne bi ni dao. Ovde je (kod prvog kartona, prim.aut.) borba za poziciju i bilo je kratko povlačenje u delu terena kada započinje napad. Znači nije obećavajući napad. Ovde je kratko trajalo, borba za poziciju, pa mislim da je ovde trebalo preskočiti karton i upozoriti igrača.

Drugi žuti je iz onih kartona koji je stvarno drugi žuti, klasičan start za žuti karton''.

Penal za IMT?

''Igrač Partizana u želji da udari loptu je udario u stopalo crvenog igrača, tako da je kazneni udarac, ali odakle je sudija gledao, dobro je da je uspeo da vidi šta se desilo'', zaključio je Jokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke