Jokićeva analiza - Da li je Gobeljić zaslužio isključenje i da li je Zvezda oštećena?

Autor: Darko Mitrović
petak 26.02.2021.
00:11
Izvor: Sportske.net

Sve je objasnio...

Screenshot/TV Arena Sport
Screenshot/TV Arena Sport

Povezane vesti

Kako ste i navikli, sudijski analitičar Zdravko Jokić je i večeras analizirao suđenje na Areni Sport. Tema, naravno, utakmica Milan - Crvena zvezda (1:1).

Za početak - penal za Milan kada je Gobeljić igrao rukom.

''Nažalost, ruka je blokirala put ka golu, bila je ispred. Stvarno nesrećan položaj ruke koja blokira put. Kod svih šuteva ka golu mora da bude žuti karton, taj nesrećni prvi karton''.

Poništen Zvezdin gol.

''Bio je VAR. Ovde dolazi do ruke. Kada se radi o napadaču, čak i ako nenamerno dođe do kontakta, dosuđuje se igra rukom, jer stvara priliku za pogodak na ovaj način i to se kažnjava''.

Penal za Zvezdu? Ben u skoku, Kastiljeho s leđa ulazi u kontakt.

''U početku je bio u skoku normalno... Sad, sudija je bio blizu, pitanje je... ali mislim da u prvoj fazi nije bilo prekršaja''.

Gobeljićevo isključenje.

''Sudija koji ima dobru nameru, treba da pusti prednost i posle priđe igraču i kaže mu 'spasio sam te kartona, pazi kako igraš', u dobroj nameri i indirektno spasi igrača, čak i za teži prekršaj. Ovde se pokrio pravilima, ali ovo nije za drugi žuti. Kad je drugi žuti, tu ne sme da bude diskusije. Da je Gobeljiću ovo bio prvi karton, onda ne bi bilo diskusije, bilo bi zasluženo, ali ovo spada u odluke koje su bile kakve su bile...''

Korner za Zvezdu u 93. minutu nije dozvoljen da se izvede.

''On je ovde postupio suprotno instrukcijama. Ako je nadoknada tri minuta, to je najmanje vreme koje se nadoknađuje. Može da se umanji ocena, ali je generalno prelazna ocena''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke