Jokićeva analiza - Sudije grešile na Partizanovoj i Zvezdinoj utakmici!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.02.2021.
20:22
Izvor: Sportske.net

Bilo je propusta, i to nekoliko.

Screenshot/TV Arena Sport
Screenshot/TV Arena Sport

Povezane vesti

Večeras je završeno 24. kolo Linglong Superlige, a odmah zatim je pred kamere Arene Sport izašao sudijski analitičar Zdravko Jokić, koji je i ovoga puta komentarisao sporne situacije.

Ovde ćemo izdvojiti sporne detalje i Jokićeve komentare sa utakmica Inđija - Partizan (0:6) i Crvena zvezda - Proleter (4:0).

Za početak - dosuđen penal za Partizan pre prvog gola u Inđiji. Jokić smatra da je sudija pogrešio.

''Sudija je bio u vrlo dobrom položaju, ali ovde igrač Partizana udara u nogu igrača Inđije koji stoji, nema pokreta da saplete igrača, tako da me čudi da sudija nije uočio tu nogu'', ocenio je Jokić.

Kasnije tokom meča je i Štulić pao u kaznenom prostoru posle jednog prodora, ali penal nije dosuđen.

''Dobra procena, nije bilo uticaja na igrača Partizana, igra teče dalje''.

Sa utakmice Crvena zvezda - Proleter tri sporne situacije.

Prvi Zvezdin gol - da li je Ivanić koristio ruku?

''Ivanić je dodirnuo loptu levom rukom, to potpada pod sankcionisanje. On je posle toga produžio loptu saigraču, posle čega je postignut pogodak. Čak i ako ga slučajno udari lopta, treba prekinuti akciju'', istakao je Jokić.

Drugi gol je takođe bio sporan, postigao ga je Nikolić, ali da li je Ivanić iz ofsajda zasmetao golmanu?

''Teška situacija za procenu. Ako je igrač uticao na golmana, a bio je u ofsajfu, gol treba da se poniošti. Ali, da li je bilo ofsajda? Vidite - linija, jedan skače na liniji, a ovaj drugi stoji na liniji. Zato bih poklonio poverenje sudijama da su procenili da su obojica bili u liniji. Ako su u liniji, onda ne možemo govoriti o ofsajdu'', objasnio je Jokić.

Još jedna greška je nepriznat Zvezdin treći gol zbog ofsajda, kada su Ben i Pavkov bili u kontri.

''Mislim da je prva situacija malo poremetila sudiju, očekivao je da će crveni igrač bliži nama (Pavkov) dobiti loptu, ali onaj igrač levo, to je Ben, nije bio u ofsajdu. Sudija je bio prebrz. Trebalo je da sačeka u kom pravcu će lopta da ode. Greška, gol je poništen, sudija je bio prebrz'', zaključio je Jokić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 01.03.2021
00:18

Nisam gledao Zvezdinu ni utakmicu ni izveštaj i ne znam šta se tu dešavalo, ali Inđija Partizan sam gledao i evo kako je izgledao penal: https://www.youtube.com/watch?v=-DA0iFXvmv4&feature=emb_title pa sad, ako neko ovo pogleda iz svih uglova i kaže prokomentariše da Partizanov igrač udara igrača Inđije koji stoji, pitam se o čemu se tu radi. Kako je ovaj čovek uopšte mogao da bude sudija? Ako je sudio na način na koji komentariše - mogu samo da zamislim kako je koristio svoje diskreciono pravo. A dogodilo se: Obradović utrčava za loptom Lazara Markovića, protrčava ispred igrača Inđije, koji ga (verovatno) nehotično, pružajući nogu - saplete. Ali, to se događa u 16, Obradović bi, da nije sapleten - došao do lopte, niko se (koliko se sećam) nije ni bunio, koliko je penal bio očigledan. Za sve, osim za Jokića.