Joksimović podneo ostavku zbog "nule", Kragujevčani je odbili!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 30.08.2023.
16:30
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnji potez uprave Radničkog

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener Radničkog iz Kragujevca Dejan Jokimović je posle četiri uvodna poraza na početku Super lige Srbije ponudio ostavku upravu "đavola".

Klub je, na iznenađenje mnogih, jednoglasno odbio ostavku pružajući mu potpuno poverenje pred nastavak sezone.

Kragujevčani su izgubili u Novom Pazaru, Bačkoj Topoli i Nišu, kao i utakmicu sa Čukaričkim na domaćem terenu, međutim to nije pokolebalo upravu Radničkog.

"Fudbalski klub Radnički 1923 obaveštava sportsku javnost da je usled serije loših rezultata na početku tekuće sezone i poraza u Nišu, Dejan Joksimović podneo ostavku na funkciju šefa stručnog štaba prvog tima. Poštujući moralni čin našeg trenera, ali imajući isto tako u vidu njegov doprinos, staž i pripadnost klubu, kao i činjenicu da je to trener koji je svojim kvalitetom i lojalnošću prošle sezone napravio drugi najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u plej-of Superlige Srbije, njegova ostavka je bez puno razmišljanja i jednoglasno odbijena, uz punu podršku i veru u šefa stručnog štaba i njegove saradnike.

Fudbalski klub Radnički 1923 uvek se trudio da se sa aspekta sporta, poverenja i lojalnosti razlikuje od drugih, pa ćemo naše probleme kao i do sada rešavati sa više rada, odricanja i posvećenosti svih klupskih struktura, a ne bilo kakvim promenama i odlascima. Uvereni smo da ćemo iz ove krize svi zajedno izaći još jači i kompaktniji na čelu sa Joksimovićem i njegovim stručnim štabom. Zato nam je u ovom trenutku, više nego ikada, neophodno jedinstvo svih onih kojima je Radnički na srcu, stopljeno u onaj prepoznatljiv huk tribine kao pokretačkoj snazi na putu do novih uspeha kojima svi težimo", stoji u zvaničnom saopštenju Radničkog.

Klub iz Kragujevca će svoj naredni meč igrati u subotu od 21 sat protiv Vojvodine u Novom Sadu, nakon čega sledi dosta lakši raspored...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke