Još četvorica otpala, Piksi pozvao dvojicu debitanata

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 31.05.2021.
14:46
Izvor: Sportske.net

Selektor potvrdio.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi korigovao je prvobitni spisak za azijsku turneju u junu, pa je naknadno pozvao dvojicu igrača iz domaćeg šampionata - prvog strelca lige Milana Makarića i mladog prvotimca Partizana Nemanju Jovića.

Razlog zbog kojeg se selektor odlučio na ovaj potez bio je iznuđene prirode, jer će zbog problema sa blažim povredama utakmice protiv Jamajke i Japana propustiti Aleksandar Mitrović, Darko Lazović, Dušan Vlahović i Andrija Živković.

"Svi znamo da je kraj sezone i da igrači imaju određenih problema. Pre nego što o tome nešto kažem, hteo bih da naglasim da su u reprezentaciju uvršteni Milan Makarić, najbolji strelac našeg prvenstva, te Nemanja Jović, koji je prekomandovan iz mlade selekcije u A tim. Moram da vas obavestim i da Mitrović, Vlahović, Živković i Lazović posle sinoćnjeg medicinskog pregleda neće putovati s nama jer je ustanovljeno da oni zaista ne mogu da budu sa ekipom. U dogovoru sa zdravstvenim delom stručnog štaba odlučeno da im se da slobodno vreme kako bi se okrepili za buduće pozive", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

Stojković je pohvalio potez četvorice igrača koji su se u nedelju lično pojavili u Staroj Pazovi kako bi mu saopštili da imaju problem sa povredama.

Kada je reč o novjalijama, Makarić je više nego zasluženo dobio poziv da ovog leta debituje za "orlove", pošto je minulu sezonu završio kao prvi strelac Ling long Super lige.

Sa druge strane, Jović se prvobitno našao na spisku selektora mlade reprezentacije Srbije Zvonka Živkovića, ali je procenjeno da je potrebniji A timu.

Podsetimo, zbog sličnih problema, na spisku se nisu našli Dušan Tadić, Luka Jović, Sergej Milinković-Savić, Miloš Veljković, Nemanja Radonjić, Saša Lukić, Nikola Milenković i Uroš Račić.

Duel protiv Jamajke igra se 7. juna, a pet dana kasnije zakazan je meč protiv Japana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke