Još jedan odličan meč na ''Čika Dači'', nova pobeda Radničkog u trci za Evropu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.04.2024.
16:25
Izvor: Sportske.net

Pred Kragujevčanima je danas oružje položila i ekipa Spartaka.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Današnji superligaški program počeo je utakmicom između kragujevačkog Radničkog 1923 i subotičkog Spartaka, u okviru 29. kola Superlige.

Kragujevčani su ponovo obradovali svoje navijače, kako igrom, tako i novom pobedom - tim trenera Feđe Dudića danas je na ''Čika Dači'' slavio sa 3:1 i na tabeli se ponovo izjednačio sa Vojvodinom, na deobi četvrtog i petog mesta, dok je Spartak ostao na 10. mestu sa 31 bodom.

Od samog početka meča videla se velika želja Kragujevčana da se iskupe za poraz u Lučanima u prethodnom kolu. Radnički je bio bolji tim, konkretniji, ofanzivniji i brzo su počeli da stvaraju prilike pred protivničkim golom.

Već u šestom minutu na asistenciju Vižđija, Kilijan Bevis pogađa mrežu gostiju, ali taj gol nije priznat posle provere u VAR sobi. Razlog - ofsajd pozicija Bevisa.

Nastavili su Kragujevčani sa napadima, a na njihovo vođstvo se čekalo do 31. minuta kada je Ristić sa oko 25 metara poslao projektil u donji desni ugao gola golmana Vulića - 1:0.

Samo pet minuta kasnije gosti su uzvratili. Vižđi je napravio prekršaj nadomak kaznenog prostora Radničkog, iskosa sa desne strane, slobodan udarac je odlično izveo Mijić i preko živog zida poslao loptu u mrežu nemoćnog Mladenovića - 1:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle samo devet minuta igre u nastavku domaći su uspeli da reše meč.

Najpre je u 50. minutu dosuđen jedanaesterac za Radnički jer je jedan igrač gostiju igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sudija Simović se konsultovao sa VAR sobom, pogledao snimak i tek onda pokazao na belu tačku, a siguran realizator penala bio je Milutin Vidosavljević - 2:1.

Tek što su domači proslavili ovaj pogodak, usledila je još jedna njihova odlična akcija, Bevis je probio po levoj strani, ubacio je na ivicu peterca, a tu je na pravom mestu bio Luka Zorić koji postavlja konačnih 3:1.

Moglo je do kraja da bude još golova, bilo je prilika na obe strane, gosti su pogodili i prečku, ali se rezultat nije menjao.

U svakom slulaju, još jedna dopadljiva predstava u Kragujevcu i odlična uvertira za spektakl koji se na istom mestu očekuje u četvrtak, kada će Radnički ugostiti ekipu Novog Pazara u četvrtfinalu Kupa Srbije.

-

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke