Još jedno Zvezdino blago - Irakli Azarov jedan od najvećih talenata evropskog fudbala!

Autor: Nemanja Janošev
petak 20.01.2023.
14:15
Izvor: Sportske.net

Veliko priznanje.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaler Crvene zvezde Irakli Azarov jedan je od najtalentovanijih levih bekova Evrope, utvrila je Fudbalska observatorija CIES.

Crvena zvezda ima čime da se diči! Nakon Stefana Mitrovića, svoje mesto na respektabilnom istraživanju CIES-a našao je i gruzijski levi bek Irakli Azarov od kojeg klub ima visoka očekivanja. Naime, prema njihovim podacima, Azarov se nalazi među 10 najtalentovanijih mladih levih bekova sveta.

On je letos stigao iz Dinamo Batumija za koji je sakupio 65 mečeva sa svega 20 godina. Imao je učinak od četiri gola i 10 asistencija, zapao je za oko Crvenoj zvezdi i usledio je angažman. Isprva je imao period adaptacije, ali ga je u smiraj prvog dela sezone Miloš Milojević često koristio, dok se i na pripremama sjajno pokazuje.

Odigrao je devet takmičarskih mečeva za srpskog šampiona od kada je u avgustu stigao u njihove redove i za to vreme je uspeo da pokaže da poseduje veliku brzinu, dobar prvi korak, sjajan dribling i izuzetno precizan centaršut koji je proizvod neverovatne levice.

Kada se pogleda minutaža, broj godina i tržišna cena, što takođe CIES uzima kao parametre, Azarov se nalazi na petom mestu, a ispred njega su samo Kventan Merlan (Nant), Bjorn Mejer (Klub Briž), Jan Matsen (Barnli) i Bredli Loko (Rems), dok se iza nalaze Džoš Dojg (Verona), Milion Manhuf (Vitese), Kazimdžan Karataš (Galatasaraj), Mateo Ksantip (Amien) i Hulijan Aude (Lanus).

 



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke