Još loših vesti za Partizan - Težak finansijski udarac, a i večiti derbi je za samo mesec dana...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.08.2023.
23:42
Izvor: Sportske.net

Ako ovako bude izgledao i protiv Zvezde...

FK Partizan/Miroslav Todorović
FK Partizan/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan je i pre večerašnje blamaže u Danskoj bio u teškoj situaciji, pre svega kada su finansije u pitanju i odnos na relaciji uprava-navijači, a posle ''petarde'' protiv Nordsjelanda može se slobodno reći da je situacija sada već alarmantna.

Plasman u grupnu fazu Lige konferencija ostaje samo san, iako se revanš igra u četvrtak u Humskoj, a to znači i da Partizan ostaje i bez zarade od tri miliona evra za ulazak u grupu.

Ono što smo mogli da vidimo tokom drugog poluvremena utakmice u Danskoj, može se slobodno nazvati potpunim raspadom sistema u igri Partizana, pogotovo od trenutka kada je trener Duljaj neočekivao izveo iz igre Frenka Kanutea i uveo Sameda Baždara, sa željom da njegov tim uradi nešto konkretnije na protivničkoj polovini.

Ali, ispostavilo se da je to bila velika greška, sredina terena je potpuno prepuštena protivniku, štoperi su ostali na vetrometini, bekovi ukočeni od ''promaje'' koja je ''zujala'' i po levoj i po desnoj strani, nisu znali šta ih je snašlo, pa su domaći bukvalno radili šta su hteli i njihove velike prilike su počele da se ređaju maltene iz minuta u minut.

Moglo je da bude i mnogo više od 5:0 u korist Nordsjelanda i zaista je Partizan izgledao kao nižerazredni tim u drugih 45 minuta.

Potpuno je jasno da nešto mora da se menja, uprava se do sada nije obazirala na apele da se povuče, pa su ceh uglavnom plaćali treneri. Bilo bi pravo čudo da Igor Duljaj bude neki drugačiji primer, ali njegovoj ekipi treba nekakva šok-terapija posle svega, ili ćemo u četvrtak gledati reprizu u Humskoj.

Ono što daje nekakvu nadu da bi utisak mogao da se popravi, jeste dolazak Gajasa Zahida, iskusnog veziste koji tek treba da debituje, ali problem je što ekipa nije izbalansirana i što je u defanzivi veoma ''tanka'', pogotovo kad na terenu nema borbenog Kristijana Belića.

Crno-belima će tako do kraja sezone ostati samo borbe na domaćoj sceni, ali navijači sada strahuju i šta mogu da očekuju u večitom derbiju protiv Crvene zvezde u Humskoj.

Taj meč je na programu za oko mesec dana, najverovatnije 27. septembra i samo pobveda u derbiju bi mogla donekle da zaceli ove najnovije bolne rane svih kojima je Partizan u srcu.

Ali, ono što su crno-beli pokazali u Danskoj navodi na zaključak da su daleko od ozbiljnog evropskog nivoa, dok za to vreme Zvezda ima tim za grupnu fazu Lige šampiona, bolji od Nordsjelanda.

Doduše, prelazni rok još uvek traje, pa možda dođe i taj štoper, ili krilo, o kojima Duljaj nedeljama govori. Ali, ima li sada novca za njihovo angažovanje, posle velikog finansijskog udraca doživljenog večeras?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke