Jovan Mijatović mora da počne u Bernu

Autor: Nemanja Janošev
subota 11.11.2023.
21:06
Izvor: Sportske.net

Možda nismo treneri, ali vidimo momenat. Momenat koji može biti ključan za aktuelnu sezonu. Mora da ga vidi i Barak.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Kada neko sa svojih 18 godina svojim golovima i svojom energijom na sopstevnim leđima nosi klub kakav je Crvena zvezda, onda je spreman na sve što nadolazi u njegovoj karijeri.

Crvena zvezda je klub težak na hiljade tona. Svaka utakmica posmatra se budnim okom mnogobrojne zvezdaške javnosti, očekivanja su uvek najviša moguća. Pa čak i kada nije bilo tako dobro ovom veku.

A, posebno sada, kada su lestvice pomerene naviše. Kada su duple krune srednje ime kluba... Kada je proleće u Evropi postalo nešto što bi trebalo da se podrazumeva. 

I onda imate momka koji sa svojih 18 godina igra u formi života, koji energijom i fudbalskim umećem donosi prevagu na terenu. Koji nosi takav jedan klub u trenucima spuštanja magle na isti....

Pogodak za pobedu nad Železničarom. Gol za vođstvo nad Radnikom. Egzekucija za trijumf protiv Javora. Uz sve to, konstantna je opasnost po rivala.

Jovan Mijatović više nije neko čiji nas potezi i golovi iznenađuju. Sada je neko ko bi trebalo više vremena da provodi u igri, uprkos Šerifu Endiajeu. Uprkos Žan-Filip Krasou. Barem za Bern, pa ko živ, ko mrtav.

Imaće Barak Bahar dovoljno vremena da analizira (ne)učinjeno u prethodnom periodu i kako da unapredi igru Crvene zvezde na oba kraja terena. Ali, utisak je da bi Bern mogao da iznedri junaka. Njega, ako pokaže "cojones" i pruži priliku Jovanu Mijatoviću. I samog Jovana Mijatovića koji bi svojim startom u Bernu mogao da podari evropski život Crvenoj zvezdi na proleće.

Prosto je. Gori od samopouzdanja, zaslužio je više od svih i tada godine nisu važne. Važno je prepoznati momenat. Prepoznati lice promene. Jovan Mijatović je to.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke