Jovanović: "Derbi gubi značaj ako kiksnemo na Vračaru"

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.02.2016.
13:45
Izvor: Beta

Povratnik u redove fudbalskog kluba Partizan Marko Jovanović tvrdi da crno-beli protiv OFK Beograda kreću od nule i ističe da "večiti derbi" gubi na značaju ako se ne osvoje tri boda na Vračaru.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaler Partizana Marko Jovanović rekao je danas da crno-beli prolećni deo sezone u Superligi Srbije počinju "od nule" i istakao da žele da budu ekipa sa najviše pobeda do kraja prvenstva.

"Idemo od nule, tako smo se dogovorili. Jeste velika bodovna razlika, ali to ništa ne menja. Idemo na svaku utakmicu na pobedu, želimo da budemo ekipa sa najviše osvojenih bodova u prolećnom delu. Imamo svoje ciljeve i daćemo sve od sebe da ih ispunimo. Neće biti lako, ali očekujem da će biti dobrih šest meseci", rekao je Jovanović novinarima u SC Teleoptik.

Fudbaleri Partizana su prvi deo šampionata Srbije završili na četvrtom mestu na tabeli sa 36 bodova, imaju 26 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. U prvom kolu prolećnog dela Superlige Srbije crno-beli gostuju OFK Beogradu. Utakmica je na programu u nedelju od 14 časova.

"Ima uzbuđenja, osećam pozitivno uzbuđenje. Počinje prvenstvo i jedva čekam nedelju. Nadam se da ću nastaviti tamo gde sam stao kad sam odlazio iz Partizana", rekao je Jovanović.

On je istakao da je predstojeća utakmica na Vračaru najvažnija.

"Nije fraza, ova utakmica je najbitnija. Turbulentni period je iza nas, kakvi budemo u nedelju takvi ćemo biti i narednih šest meseci. Puni smo želje, volje i enrgije da odemo tamo i damo sve od sebe i pobedimo. Spremni smo na sve, tako i ulazimo u utakmicu", rekao je Jovanović.

Nakon utakmice s OFK Beogradom crno-bele očekuje derbi protiv Crvene zvezde na stadionu u Humskoj.

"Šta znači derbi ako kiksnemo protiv OFK Beograda? Koncentrisani smo na utakmicu na Vračaru. Moramo da idemo utakmicu po utakmicu, ako budemo razmišljali o Zvezdi nećemo biti fokusirani na OFK", naveo je Jovanović.

On je kazao da bi ekipi mnogo značilo ukoliko bi prolećni deo prvenstva počela sa šest osvojenih bodova.

"Mnogo je bitno, zbog samopouzdanja, navijača, atmosfere u ekipi. Biće teško, ali to je cilj i tako mora da bude. Sve ćemo učiniti da pobedimo, jer će nam mnogo značiti u nastavku prvenstva", rekao je Jovanović.

Dan uoči nastavka domaćeg fudbalskog šampionata sumirali smo dešavanja u zimskom prelaznom roku kada je FK Partizan u pitanju, a više na tu temu možete pročitati OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT 24. III 2016.
Thursday, 18.02.2016
15:57

I pobeda protiv OFK Beograda gubi na znacaju ako ne pobedite u Derbiju - nemojte nijednom kiksnuti i sve ce biti u redu, 'ajmo tako u svih 15 kola!