Jovanović kao planina, debi Grimalda i mirna mreža Partizana uz rutinski trijumf!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 04.08.2024.
21:54
Izvor: Sportske.net

"Crno-beli" upisali novu pobedu u domaćem šampionatu, ali u finišu meča moglo je biti i neizvesnije...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su na domaćem terenu ekipu Železničara iz Pančeva rezultatom 2:0 u trećem kolu Super lige Srbije.

Izabranici Aleksandra Stanojevića ostvarili su pobedu koja je bila obezbeđena praktično već tokom prvih 45 minuta, a svoj veliki doprinos dao je i Aleksandar Jovanović koji je u finišu meča odbranio penal gostima.

Domaćin je od samog početka meča pokušao da nametne svoj ritam, pa je prvi i zapretio preko Jovanovića koji je gađao preko gola.

"Crno-beli" su stigli do vođstva u 13. minutu kada je Natho uputio sjajan centaršut iz kornera koji je u gol pretvorio Svetozar Marković.

Nastavio je Partizan sa opasnim napadima i nakon postignutog gola, ali Železničar je propustio veliku šansu preko Romanića čiji je udarac uspeo da odbrani sjajni Jovanović, dok je Pančevce zadesio i peh kada je povređeni Jusif morao van terena.

Nije to pokolebalo izabranike Marka Savića da napadnu favorita, odličan pokušaj imao je Knežević čiji je udarac glavom odbranio Jovanović, a kazna za promašaje stigla je u 39. minutu.

Antić je probio po levoj strani i uposlio Đorđa Jovanovića koji je bio najviši u skoku, pa mu nije bio problem da zatrese mrežu nemoćnog Popovića.

Do kraja poluvremena, Partizan je zadržao značajnu prednost koja je omogućila pulenima Aleksandra Stanojevića lakši posao u nastavku meča.

Na početku drugog dela utakmice, nije bilo previše uzbuđenja, osim nekoliko pokušaja na obe strane, ali ne i opasnosti po gol jedne od ekipa.

Danas je svoj debi upisao novajlija iz Perua Žoao Grimaldo, koji je odigrao poslednjih desetak minuta meča, a od 86. Železničar je ostao sa igračem manje posle direktnor crvenog kartona Romanića u duelu sa Nikolićem.

Mogli su Pančevci do neizvesne završnice pošto je Arijaga skrivio penal u 90. minutu, ali je sjajni Aleksandar Jovanović pročitao nameru Grgića i odbranio udarac sa 11 metara.

Partizan ostaje prvi u Super ligi Srbije sa maksimalnih devet bodova, dok je Železničar ostao sa četiri osvojena boda i zauzima osmu poziciju na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke