Jovanović nakon debitanskog gola za Zvezdu: "Spremao sam se za priprema, prvi od mnogobrojnih!"

Autor: Lazar Nikolić
petak 05.07.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Pokazao je o kakvom se talentu radi.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ruski Soči rezultatom 2:0u prvom meču na turniru u Sankt Peterburgu.

Zvezda je do pobede nad drugoligašem iz Rusije stigla golovima Šerifa Endiajea i mladog novajlije Lazara Jovanović koji je ostavio dobar utisak destvujući po desnom krilu. 

Ovo je bio prvi gol momka rođenog novembra 2006. u crveno-belom dresu nakon što je ovog leta stigao na "Marakanu" iz novosadske Vojvodine.

"Nadam se da je ovo moj prvi od mnogobrojnih golova u Crvenoj zvezdi. Trudiću se da ispunjavam sve zahteve šefa - Vladana Milojevića i da radim što više na sebi, kako bih napredovao. Što se samog pogotka tiče, fudbal je živa stvar, to su sve stuacije i momenti u kojima se igračii nađu, najbitnije je da ih dobro ispratite, što se meni desilo kada sam se našao na drugoj stativi i sproveo loptu u mrežu, što i nije bilo toliko teško. Moram da naglasim da su me svi saigrači primili u tim fenomenalno, mnoge od njih znam od ranije, dok su mi stariji dosta pomogli sa savetima kako da se ponašam i kako da reagujem u određenim situacijama, te mi za sada ide lepo. Otkriću vam da sam se pre dolaska dodatno spremao za pripreme, pa sam ih maksimalno i dočekao, a iako je umor normalan u ovom delu, brzo uspevam da se regenerišem", rekao je Jovanović za Zvezdin sajt.

Svoje utiske posle pobede nad Sočijem izneo je i povratnik u redove srpskog šampiona Luka Ilić.

"Mislim da je bila jedna veoma teška utakmica, naporna, ali smo ipak ostvarili pobedu što je i najvažnije i svi igrači su igrali, tako da mislim da je bila baš dobra provera u kojoj smo uživali. Nakon priprema na Zlatiboru, gde je takođe bilo odlično, guramo dalje i to na dobar način. Trudimo se da što više vremena provodimo zajedno, koliko u hotelu, toliko i na treninzima, stoga mislim da može i na utakmicama da se primeti da je hemija veoma dobra između igrača, tako da se odlično osećam što sam ponovo tu. Umor je sastavni deo priprema i bolje sada da se tako osećamo nego kada krene sezona. Nastavljamo dalje, sada je bitan dobar oporavak, kako bismo mogli da se spremimo za sledeću utakmicu", zaključio je Ilić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke