Jović iznervirao Stanojevića, ali dobio je pohvale posle meča

Autor: Darko Mitrović
petak 23.07.2021.
00:11
Izvor: Sportske.net

Kako da mu zameri?

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je pred svojim navijačima pokazao da je bolji tim od Dunajske Strede, verovatno bi mnogi pre meča prihvatili večerašnjih 1:0, ali posle svega što se dešavalo na terenu, ostaje žal što crno-beli nisu stekli ubedljiviju prednost.

To je prvi utisak i trenera Partizana Aleksandra Stanojevića.

''Možemo biti zadovoljni zbog pobede, a s druge strane žao mi je što nismo iskoristili šanse. Ne pamtim kada smo na evropskoj utakmici stvorili ovoliko šansi, ali nam ovo daje samopouzdanje da i u revanšu možemo da postignemo još neki gol. Samo nam je u završnici nedostajao taj završni pas i gol.

Pokazali smo da smo bolji, jer ovde pričamo o stopostotnim šansama, to su bile neverovatne šanse, jedan na jedan sa golmanom i uz svo poštovanje protivnika mislim da smo zaslužili ubedljiviju pobedu'', istakao je Stanojević.

Jedini gol večeras postigao je Lazar Marković u 19. minutu meča.

''Lazar je bio izvanredan danas, igrao je dobro, kao i na pripremama, doneo nam je pobedu'', zadovoljan je Stanojević.

Na pitanje novinara osvrnuo se i na partiju Nemanje Jovića i njegove propuštene prilike, pogotovo onu s početka drugog poluvremena kada je previše komplikovao u završnici.

''Jović je bio izvanredan takođe, taj detalj u trenutku iznervira trenera ali mu generalno ne zameram, ne želim da sputavam njegov talenat. Odigrao je dobru utakmicu sa malo godina koliko ima, ovo mu je bila prva evropska utakmica'', naglašava Stanojević.

Očekivanja pred revanš? Rival sada vidi svoju šansu, ali Stanojević smatra da ne mogu da ga iznenade.

''Biće agresivniji, igraće pred svojim navijačima, imaće priliku da uz jedan gol anuliraju prednost. Oni su jasni, igraju 3-5-2, ne mogu da nas iznenade, ali ja verujem da ćemo i tamo stvarati prilike u biti fokusiraniji u završnici'', zaključio je Stanojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke