JSD Partizan: ''Zgroženi smo i konsternirani ponašanjem Sava Miloševića!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.05.2016.
20:58
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Objavljena i zvanična potvrda današnje odluke JSD Partizan. U saopštenju prozvan i proslavljeni fudbaler crno-belih Savo Milošević.

Povezane vesti

Kako smo i objavili tokom večeri, Jugoslovensko sportsko društvo Partizan donelo je odluku o imenovanju privremenog organa koji će biti na čelu fudbalskog kluba do naredne Skupštine koja će biti sazvana u roku od šest meseci.

Tu informaciju je potvrdio i predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić, jedan od trojice članova nove privremene uprave, a na zvaničnom sajtu FK Partizan objavljeno je i saopštenje sa današnje sednice JSD-a, u kojem je, između ostalog izraženo zgražavanje ponašanjem Sava Miloševića.

Saopštenje JSD Partizan prenosimo u celini.

''Jugoslovensko sportsko društvo Partizan, kao najtrofejnije sportsko društvo na ovim prostorima i krovna organizacija nad svim svojim članovima, sa pažnjom je posmatralo aktuelno stanje u našoj proslavljenoj fudbalskoj sekciji.

Upravni odbor JSD ponavlja da legalne institucije FK Partizan uživaju punu podršku svih članica JSD Partizan, budući da su legalitet i poverenje u institucije jedini osnov na kojima može da počiva stabilnost, dignitet i uspeh bilo kog sportskog udruženja u celini.

Zgroženi smo i konsternirani nedoličnim ponašanjem delegata na Vanrednoj skupštini Partizana, posebno ponašanjem našeg proslavljenog igrača Sava Miloševića, koji, ujedno, obavlja i visoku funkciju u Fudbalskom savezu Srbije.

Prekid ove skupštine je uslovio da je FK Partizan, dakle, više od šest meseci bez Predsednika i Upravnog odbora.

Imajući u vidu čl. 21. Statuta JSD Partizan, koji izričito ukazuje na okolnosti grubog i trajnijeg neispunjavanja obaveza Kluba u skladu sa Statutom FK Partizan, Upravni odbor JSD Partizan je jednoglasno doneo odluku o uvođenju privremenih mera u FK Partizan, čiji je smisao da se otklone sve nedoumice i štetne posledice prekinute Vanredne skupštine FK Partizan i omogući redovno funkcionisanje Kluba.

Član 21. st. 2. Statuta JSD Partizan nedvosmisleno utvrđuje da se Skupština Kluba mora održati u roku od šest meseci od dana uvođenja privremene uprave u Klubu.

U ovom periodu, prema čl. 5. st. 5. Statuta FK Partizan, ne suspenduju se ovlašćenja Skupštine, međutim, suspenduju se prava zakazivanja, njenog sazivanja i održavanja na osnovu čl. 35. Statuta FK Partizan, budući da Statut JSD Partizan ima supremaciju u odnosu Statut FK Partizan.

Privremena uprava će, u narednom periodu, imati zadatak da izvrši neophodnu konsolidaciju u FK Partizan, obavi potrebne konsultacije sa svim relevantnim sportskim strukturama, okonča prelazni rok, stvori uslove da prvi tim uspešno nastupi u kvalifikacijama za Ligu UEFA i, najzad, dostojno zakaže i sazove Skupštinu Kluba.

Duboko verujemo da će, nakon svih ovih mera, koje Privremena uprava ima obavezu da ispuni, buduća skupština biti primer demokratske tekovine i istinski praznik zasedanja najvišeg klupskog organa.

O njenom sazivanju će odlučiti Privremena uprava uz prethodno datu saglasnost UO JSD Partizan, kao najviše instance.

Za članove Privremene uprave FK Partizan imenujemo:

– Milorada Vučelića, predsednika JSD Partizan

– generala Radovana Radinovića, člana UO JSD Partizan

– Mileta Jovičića, člana Skupštine FK Partizan i dugogodišnjeg potpredsednika FK Partizan'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
PovratakraljaXXXVIII
Friday, 27.05.2016
00:23

Vučelić, Vuletić i Vazura su okupirali Partizan, dobro znajući da opozicija ima većina i da može lako da sakupi potpise i zakaže Skupštinu kluba kada žele Vučelić je iskoristio funkciju predsednika JSD Partizan i preventivno delujući sačuvao fotelje okupatorima. Vučelić kao predsednik JSD Partizan i kao član Radne grupe u FK Partizan je u sukobu interesa, a to isto važi i za onog Rimljanina koji je ujedno i član Nadzornog odbrora i član Radne grupe. Vazura nije u sukobu interesa jer je on niko i ništa, i to ide jedno uz drugo.

avatar
Legenda JSD
Friday, 27.05.2016
19:45

Sta je sa siskama, da popravis to malo :D

avatar
MozdaRealan
Thursday, 26.05.2016
23:12

Навијам за Звезду и свеједно ми је ко ће добити трку у Партизану ( од два зла бирате мање ) али само знам да је Саво Милошевић човјек који не би требало да има икакву функцију у српском фудбалу јер је...