JSL: Donji Srem - Crvena zvezda 1-3 (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.04.2015.
16:26
Izvor: Sportske.net

Nakon remija sa Partizanom koji im je umanjio šanse da odbrane titulu, fudbaleri Crvene zvezde danas savladali Donji Srem na ''Karađorđu''.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Jelen Superliga Srbije, 25. kolo
Mesto i datum: Novi Sad, 29.04.2015.
Stadion: Karađorđe
Gledalaca: -
Vreme početka: 16.30

Donji Srem (4-2-3-1): Belić - Lakićević, Prljević, Vukobrat, Crnomarković - Sinđić (od 54. Košutić), Mitrevski - Jelić (Hristov od 73.), Šarac (od 45. Stanković), Mirković - Bogunović

Crvena zvezda (4-2-3-1): Rajković - Cvetković (Petković od 90.), Pavićević, Jovanović, Anđelković - Grujić (Avramovski od 62.), Ristić - Stojanović, Lazović, Parker (Orlandić od 46.) - Jović.

PRVO POLUVREME

Počela je utakmica na stadionu "Karađorđe". Zvezda u nešto drugačijem sastavu u odnosu na subotnji duel sa Partizanom, dok domaćin igra bez šestorice standardnih prvotimaca zbog suspenzija i povreda.

Gosti već u petom minutu stižu do prve ozbiljne prilike koja odlazi u nepovrat usled nonšalantnosti Saše Stojanovića. Darko Lazović je sjajno prošao po desnoj strani i uposlio iskusnog Nišliju koji je pokušao da uhvati volej ali je loptu poslao daleko od gola Donjeg Srema.

Nepuna dva minuta kasnije Darko Lazović ponovo prolazi po desnoj strani ali njegov upotrebljiv centaršut niko nije ispratio pa Zvezda propušta drugu priliku da dođe do vođstva.

Pokušali su fudbaleri Donjeg Srema da naprave kontraudar ka golu Crvene zvezde ali je u dva navrata izostala završnica iako su bili agilni u završnoj trećini terena.

Još jednom je Darko Lazović napravio prodor po desnoj strani terena, poslao loptu u kazneni prostor u visini penala ali su Džošua Parker i Saša Stojanović zasmetali jedan drugom pa nije ni došlo do šuta.

Nije uspevao Donji Srem da ugrozi gol Predraga Rajkovića od početka utakmica ali je već prilikom prvog šuta umalo stigao do vođstva. Miloš Bogunović je oduzeo loptu neopreznom Vukašinu Jovanoviću a potom uposlio Dina Šarca koji u situaciji "1 na 1" sa Rajkovićem šalje loptu pored desne stative!

Dobro se snašao Luka Jović u 24. minutu nakon greške defanzivca Donjeg Srema ali njegov udarac bio izblokiran pa lopta odlazi u korner posle kojeg nije bilo opasnosti po gol domaćeg tima.

Sledi mirniji period igre, bez novih uzbuđenja, igra se uglavnom između dva šesnaesterca. Tek u 36. minutu nova opasnost po gol domaćih. Stojanović je dobro izveo korner sa leve strane, pronašao Vukašina Jovanovića, koji šutira pored gola sa nekih šest metara.

To je, otprilike bilo sve što smo videli u prvom poluvremenu, ostaje 0-0 posle prvih 45 minuta.

DRUGO POLUVREME

U pauzi utakmice, trener Crvene zvezde Nenad Lalatović odlučio je da umesto Parkera na teren pošalje Orlandića.

Samo pet minuta na terenu bilo je potrebno Orlandiću da Zvezdu dovede u vođstvo. Luka Jović je odlično centrirao sa leve strane, Orlandić je bio najviši u skoku i savladao domaćeg golmana - 0:1!

Ali, nije dugo potrajala radost crveno-belih. U 54. minutu domaći su iznudili slobodan udarac, usledio je centaršut sa leve strane, a Mitrevski je bio na pravom mestu i udarcem glavom savladao Rajkovića - 1:1!

Ipak, Zvezda ponovo ima odgovor - Darko Lazović, 1-2!

Evrogol Zvezdinog veziste iz slobodnog udarca sa blizu 25 metara, iskosa sa leve strane, golman Belić je nemoćan, gosti opet vode
.

Tri minuta kasnije, mreža Donjeg Srema se ponovo zatresla, ali ovog puta je Petar Orlandić bio u ofsajd poziciji.

Sledi desetak minuta tokom kojih nije bilo prilika za golove, Zvezda za sada uspešno održava stečeno vođstvo. Trener Donjeg Srema u 73. minutu na teren šalje svog poslednjeg aduta - napadača Hristova, koji je zamenio Jelića.

Nova prilika za Zvezdu u 82. minutu, Luka Jović je primio loptu na nekih 15 metara od gola, šutirao je, ali je prečka bila saveznik domaćeg tima.

Dva minuta kasnije, novi pokušaj zapaženog Orlandića, ovog puta iskosa sa desne strane, ali nije bio precizan.

Ali, nedugo zatim, u 87. minutu, Darko Lazović svojim drugim golom rešava pitanje pobednika. Saša Stojanović ga je lepo proigrao, Lazović je krenuo u kontru, izbio sam ispred Belića i pored golmana Donjeg Srema poslao loptu u njegov donji desni ugao - 1:3!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Wednesday, 29.04.2015
18:38

Mogao bi nekad i Orlandic da pocne utakmicu. Ja Parkera od Vojvodine i ne pamtim.

avatar
Аполо
Wednesday, 29.04.2015
18:30

Zvezda je morala dobiti Novi Pazar pa remi u onom katastrofalnom derbiju i ne bi bila velika steta, a ovako kao po obicaju cemo cekati gresku protivnika ako se uopste i desi.

avatar
Toni Kroos
Wednesday, 29.04.2015
18:25

I ajd sad,sta nam je trebalo da dovodimo Bosancica,Parkera i Stojanovica?! Ristic bolji od Bosancica,Jovic od Parkera a Grujic i Kovacevic bolji od Stojanovica..

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 29.04.2015
19:59

od Cakija nema boljeg trenutno u nasoj ligi ali problem je sto covek ne moze da igra zadnjeg veznog ili centralno veznog vec polu spica da proigrava krila i napadace, znaci ili da igras u rombu sa dva spica a on da bude iza spiceva sto bi i trebalo da se igra u domacem sampionatu ili sa dva vezna a trojica iza napadaca ali Caki centralni da bude...

avatar
gunner14
Wednesday, 29.04.2015
20:06

Ko ti je Caki? xD

avatar
Raky_b
Wednesday, 29.04.2015
18:22

evo opet...i treci gol pokazuje kakvi sve amateri igraju fudbal po Srbiji. znaci lik doslovno pusta Lazovica da trci prema golu, sklanjajuci se od njega (kao prateci onog drugog sto je trcao u ofsajdu) i pustajuci ga da ide potpuno sam na gol. ja vise ne mogu da trcim, fudabl nisam igra oni amaterski pet godina, ali mislim da bi bio bolji od sve i jednog igraca D.Srema. sramota od lige...ko sve moze da igra u njoj

avatar
Gorann
Wednesday, 29.04.2015
21:45

I na JNA veceras igrac Jagodine umesto da lagano pokupi loptu jer nikog nije bilo blizu, on se saplete i da pas Partizanovom igracu, naravno prema svom golu i naravno Partizan daje gol u tom napadu.