JSL - Gostima ni mrvice, Spartak "na penale" dobio Donji Srem!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.05.2015.
19:15
Izvor: Sportske.net

Na četiri susreta 28. kola Jelen Superlige koji su počeli od 17 časova pobede su ostvarile sve četiri domaće ekipe. Spartak je slavio u derbiju začelja, dok je Eze Frajdej novim golom preskočio Škuletića na vrhu liste strelaca.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Velika borba za opstanak vodila se ovog popodneva u Subotici gde je domaći Spartak ugostio Donji Srem i slavio rezultatom 3:2 (0:1) posle prave drame i dva gola postignuta iz penala.

Gosti iz Pećinaca prvi su stigli do vođstva posle kontranapada u 45. minutu susreta koji je golom završio Uroš Mirković.

Odmah nakon odmora u poluvremenu Spartak je krenuo svim silama ka golu a rezultat je izjednačen u 46. minutu golom Novice Maksimovića. Totalni preokret usledio je u 77. minutu nakon pogotka Vladimira Torbice sa bele taćke.

Činilo se da će Spartak na kraju slaviti sa 2:1 ali je onda usledio pravi šok na "Gradskom stadionu" u Subotici. Marko Prljević je minut pre kraja utakmice poravnao na 2:2 i tako kaparisao bod Donjem Sremu.

Usledilo je pet minuta nadoknade vremena i novi penal za domaće posle kojeg su fudbaleri Donjeg Srema želeli da napuste teren. Gol za trijumf Spartaka postigao je Mladen Lazarević ali će o ovoj utakmici biti dosta priče u danima koji slede.

Još jedna goleada tokom popodneva viđena je u Lučanima gde je Mladost slavila sa 4:2 protiv OFK Beograda a Eze Frajdej je pogotkom u 14. minutu preskočio Petra Škuletića i postao najbolji strelac lige sa 15 golova.

Radnički je u Nišu savladao Borac golom Kirgistanca Zemljanuhina, dok je Novi Pazar nastavio borbu za Evropu trijumfom nad Voždovcem (1:0) koji je režirao Marko Jevtović pogotkom sa bele tačke.

Rezultati 28. kola JSL:

Jagodina - Čukarički 0:1 (0:0)
Radnički Niš - Borac 1:0 (0:0)
Spartak - Donji Srem 3:2 (0:1)
Mladost Lučani - OFK Beograd 4:2 (3:1)
Novi Pazar - Voždovac 1:0 (0:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke