JSL - Ko će u niži rang?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 03.05.2015.
12:23
Izvor: Sportske.net

Paralelno sa borbom za trofej u poslednjih pet kola Jelen Superlige odvijaće se i bitka za opstanak. Kragujevčani su 'pušteni niz vodu', ko će im se priključiti?

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Nedelja je rezervisana je za utakmice 26. kola Jelen Superlige u kojoj još uvek traje neizvesnost kada je u pitanju borba za trofeja ali i ona koja se vodi za opstanak u ligi.

Pet kola pre kraja Partizan ima pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu pa će do kraja maja morati da se izbori za deset bodova koji će mu obezbediti titulu u Jelen Superligi.

Borba za opstanak, sa druge strane, biće znatno neizvesnija pošto u datom momentu postoji samo jedna izvesnost a to je da Radnički 1923 naredne sezone nećemo gledati na najjačem rangu takmičenja.

"Fenjeraš" teoretski još uvek može da obezbedi opstanak ali je odavno više nego jasno da je superligaš iz Kragujevca pušten niz vodu i predodređen za ispadanje iz lige.

Ekipa koja se na kraju sezone nađe na petnaestoj poziciji takođe će ispasti iz Superlige a trenutno to mesto drži Voždovac. "Zmajevi" zaostaju samo jedan bod za Napretkom, Spartakom i Donjim Sremom pa nema sumnje da nas do kraja šampionata očekuju velika uzbuđenja.

Dobrim rezultatim Borac i Radnički Niš krenuli su ka mirnoj luci ali ni ta dva superligaša još uvek nisu obezbedili opstanak. Već za vikend nas očekuje direktan okršaj davljenika u Subotici i Kruševcu a međusobni mečevi ekipa koje se bore za opstanak neće izostati ni u narednim kolima.

Počevši od duela Spartaka i Voždovca pa preko okršaja Napretka i Borca, do kraja sezone sastaće se još Voždovac - Napredak (27. kolo), Radnički Niš - Borac (28. kolo), Spartak - Donji Srem (28. kolo), Voždovac - Borac (29. kolo), Donji Srem - Napredak (29. kolo) i Radnički Niš - Voždovac (30. kolo).

Imajući u vidu gore navedeno dosta toga bi moglo da se iskristališe nakon 28. kola ali nema sumnje da ćemo do kraja sezone gledati veliku borbu za opstanak u ligi.

Podsećamo da će četrnaestoplasirana ekipa na tabeli igrati baraž protiv trećeplasiranog iz Prve lige Srbije.

Kakve su vaše prognoze, koja dva tima će u Prvu ligu Srbije a ko će u baraž za opstanak u JSL?

JSL tabela

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 03.05.2015
12:44

Ma hajde, pa jel' igraju stadioni ili klubovi? Isti taj stadion Radničkog Kg je prazan kao da je kuga zavladala na njemu, osim kad dođu Partizan i CZ, kao i stadion Vozdovca, tako da, nikakve stete nema, ulazi Surdulica (nazalost), i Metalac (isto nazalost), al' nista bolji nisu ovi što će ispasti, tako da nikakva šteta, žao mi je što nema u JSL npr. Slobode iz Užica, to je prava ekipa.

avatar
Zeljko Slavni 37
Saturday, 02.05.2015
21:15

Kad pogledam tabelu srce mi je puno. Onaj sto je na silu guran je drugi, njegove filijale su se poredjale na dnu tabele i samo je pitanje koji od njih ispada :D znaci VRH.

avatar
Pera Zambula opet
Saturday, 02.05.2015
10:46
avatar
Friday, 01.05.2015
20:11

zar postoji niži rang od ovog?

avatar
Mr.Clooney
Friday, 01.05.2015
20:00

bilo bi dobro da izpadne neko iz bg .. jedino vozdovac na dnu tabele bilo bi jedino zal zbog stadiona

avatar
ujka Vanja
Saturday, 02.05.2015
13:15

Dzabe im taj stadion kad protiv Vose,Zvezde i Partizana igraju na stadionu Obilica na Vracaru.Mislim da cak i protiv Cukarickog igraju na Vracaru.Slazem se da bi bilo dobro da ispadne neko iz glavnog grada.A voleo bih da u Superligu dodje neki klub iz Vojvodine.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 03.05.2015
10:10

Meni je i Radničkog žao zbog solidnog stadiona

avatar
pjer
Friday, 01.05.2015
19:43

ko ce ispasti, o tome se na zalost fudbaleri najmanje pitaju