JSL - Milijaš presudio Nišlijama za tri minuta!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 09.08.2014.
21:31
Izvor: Sportske.net

Crvena Zvezda je prekinula tradiciju kada se radi o prvom kolu tako što je savladala ekipu Dragoslava Stepanovića rezultatom 2:0 golovima Nenada Milijaša.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ekipa Nenada Lalatovića trijumfalno je krenula u novu sezonu pobedom protiv Radničkog iz Niša, na kraju je Crvena Zvezda slavila golovima kapitena Nenada Milijaša.

Utakmica na kojoj je prisustvovalo nešto više od 22 hiljade gledalaca i koju je sudio naš najpoznatiji sudija, Milorad Mažić, krenula je sa puno tempa, a prvu veliku priliku propustili su gosti u trećem minutu.

Batioha i Ivan Pejčić su izašli sami pred golmana Rajkovića, ali je Ekvadorac katastrofalno reagovao i dozvolio golmanu rajkoviću da dobro interveniše i otkloni opasnost. Nakon te prilike, Crvena Zvezda polako preuzima inicijativu, a od 30. minuta šanse su se ređale pred golom Filipovića.

Đorđe Rakić je propustio nekoliko dobrih prilika, da bi u 43. minutu lopta došla do kapitena Milijaša koji je opalio po njoj, ona je zakačila Ljubinkovića, promenila pravac i prevarila golmana Filipovića za veliku radost na severu i 1:0 u korist Crvene Zvezde.

Samo tri minuta kasnije, u prvom minutu nadoknade Mažić je dosudio slobodan udarac za domaćina na nekih 30 i kusur metara od gola, a ponovo je Milijaš preuzeo odgovornost. Šutirao je ka golu, lopta je dosta putovala, a čovek koji je imao ubedljivo najviše posla, golman Filipović, napravio je kardinalnu grešku. Loše je procenio loptu, a ona je ušla pored stative u gol za 2:0, a tim rezultatom je završeno poluvreme.

Drugo poluvreme je krenulo ponovo uz kontrolu lopte Zvezde, ali je Pejčić imao prvu priliku u ovom delu igre. Kasnije je Savićević probio dva puta po levoj strani, upućivao korisne lopte u šesnaesterac, ali niko nije uspeo da loptu pošalje iza leđa golmana Filipovića.

Ulaskom Luke Jovića Crvena Zvezda je izborila još nekoliko šansi, ovaj mladi fudbaler je imao dve stoprocentne, ali nije uspeo da ih iskoristi, ostalo je 2:0 do samog kraja, a titula od prošle godine je proslavljena na pravi način po ekipu Nenada Lalatovića, pobedom.

Crvena Zvezda: Rajković - Lazić, Pavićević, Petković, Majailović - Kovačević, Milijaš, lazović, Savićević, Pečnik - Rakić.

Radnički Niš: Filipović - Lazarevski, Đorđević, Ljubinković, Pavlović - Ćulum, Kolarović, Jovanović, Pejčić - Batioha, Punoševac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke