Junaci poslednjeg Zvezdinog plasmana u LŠ - Jedan je slobodan igrač, drugi rezerva u Astani, treći igra slabo u Grčkoj...

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.05.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Sećate se sa kakvim je timom Vladan Milojević uspeo da se plasira u Ligu šampiona?

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Bio je 27. avgust 2019. godine, tada je Crvena zvezda po poslednji put uspela da se plasira u Ligu šampiona kroz kvalifikacije kada je u dvomeču bila bolja od Jang Bojsa zbog gola više u gostima. 

Posle prvih 2:2 u Švajcarskoj, u Beogradu je bilo 1:1, a strelac, mnogi će reći, istorijskog gola, bio je Aleksa Vukanović. 

Gde je i šta radi taj Zvezdin junak?

Vukanović je u Kataru gde nastupa za Salal, a posle četiri odigrana meča za taj klub, definitivno će ga napustiti. 

Dakle, biće slobodan igrač. 

Od ostalih koji su počeli taj uzvratni meč u Beogradu protiv Jang Bojsa, Borjan je i dalje u Zvezdi, baš kao i Milan Rodić, kao i Marko Gobeljić i Nemanja Milunović, dok je Marko Marin član uprave kluba. 

U zadnjoj liniji je igrao još Degenek koji je sada član Kolumbusa u MLS ligi. 

Utakmicu su počeli kao zadnji vezni Dušan Jovančić i Hoze Kanjas. Španac je trenutno član Jonikosa, odigrao je 27 utakmica ove sezone, bio standardan u svojoj ekipi. Sa druge strane, Jovančić je uglavnom rezerva u Astani, ali daleko od toga da ne dobija šansu. 

Pored Vukanovića, krilni igrač je bio i Mateo Garsija koji je ove sezone član Arisa gde ga mnogo cene, ali je odigrao prilično slabo, samo 2 gola i 2 asistencije za celu sezonu nije nešto što se očekivalo od njega. 

Napad je predvodio Ričmond Boaći, on je trenutno u Libiji gde nastupa za Al-Akdar, dao je dva gola na 12 utakmica, nije baš standardan ni tamo. 

Sa klupe su tada ušli Ben, Ivanić i Tomane koji je sada član Samsunspora sa kojim se plasirao u najjači rang takmičenja kao prvoplasirani u drugoj ligi. 

Mnogi verovatno sada vide sa kakvim je timom Vladan Milojević uspeo da stigne do Lige šampiona...

Dakle, tim je bio:

Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Jovančić, Kanjas - Garsija, Marin, Vukanović - Boaći. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak