Juventusova lista zimskih želja, a na njoj i - Jovan Mijatović!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.11.2023.
20:14
Izvor: Sportske.net

Njegov talenat je prepoznat širom Evrope.

EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Povezane vesti

Sudeći prema današnjim najavama iz Italije, zimski prelazni rok bi mogao da bude veoma zanimljiv u Crvenoj zvezdi.

Naime, tamošnja ''Gazeta delo Sport'' je objavila tekst o mladim igračima za koje je Juventus sve ozbiljnije zainteresovan i neko od njih bi već ove zime mogao da obuče crno-beli dres torinske ''stare dame''.

Ono što je nama najzanimljivije u celoj priči je da se na toj Juventusovoj listi želja nalazi i 18-godišnji napadač Crvene zvezde Jovan Mijatović.

Ovaj momak je od početka sezone odigrao 14 utakmica za prvi tim Crvene zvezde i postigao pet golova, a od toga poseban značaj imaju i tri nastupa u Ligi šampiona. Sinoć mu je veoma malo nedostajao da postigne i prvi gol u elitnom evropskom takmičenju, mada je Mijatović odigrao i dve utakmice u omladinskoj, U19 Ligi šampiona za Crvenu zvezdu i postigao dva pogotka.

''U Juventusu ne deluju neosetljivo na golove mladog zemljaka Dušana Vlahovića, Jovana Mijatovića iz Crvene zvezde. Srbin ima samo 18 godina, ali je i on već igrao u Ligi šampiona. Nastupi koji nisu ostali nezapaženi u Juventusu, gde se uvek traže mladi, kvalitetni napadači'', piše ''Gazeta''.

Uz Mijatovića, kao potencijalno pojačanje Juventusa navodi se i Mijatovićev vršnjak Roni Bardži iz Kopenhagena, koji je ove sezone već postigao sedam golova u danskoj Superligi i jedan u Ligi šampiona.

Takođe, na Juventusovom 'radaru'' su i Georgij Sudakov iz Šahtjora i Kuadio Kone iz Menhengladbaha, pa će biti zanimljivo videti za koga od pomenutih igrača će italijanski velikan biti najuporniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke