Kad bi Rade bio selektor: ''Meni bi Andrija Maksimović počeo protiv Španije''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.10.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net

Dan posle trijumfa našeg nacionalnog tima nad Švajcarskom, Bogdanović izneo svoje mišljenje uoči duela sa Španijom.

Screenshot/YouTube/Tanjug TV
Screenshot/YouTube/Tanjug TV

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je sinoćnjom pobedom nd Švajcarskom od 2:0 u Leskovcu vratila nadu da bi mogla da se plasira u četvrtfinale ''A'' divizije Lige nacija, što bi bio veliki uspeh.

U ovom trenutku naš tim zauzima treće mesto sa dva boda manje od drugoplasirane Danske koja nam je i glavni konkurent za plasman među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Pre novog susreta sa Dancima, srpski ''orlovi'' će u utorak u Kordobi odmeriti snage sa evropskim šampionom i liderom naše grupe, selekcijom Španije.

Svoja očekivanja pred ovaj duel jutros je na Tanjug TV izneo najpoznatiji srpski fudbalski analitičar Rade Bogdanović.

''Mi ćemo se sigurno braniti. Da li ćemo pokušati u određenim intervalima igre izaći na presing, videćemo. Sinoć smo uspeli u tome, samo to sada treba i ponavljati. U taktičkom smislu, ja mislim da će se selektor i odlučiti da tako igra. U kojoj meri će uspeti, to ćemo da vidimo'', rekao je Bogdanović.

On, takođe, očekuje i promene u startnoj postavi našeg tima u odnosu na sinoćnji duel sa Švajcarskom. 

''Lukić se povredio, selektor je najavio određene promene, jer dosta je energije potrošeno. Kad nemate velike nade, sem želje da im se suprotstavimo, jer ipak igramo protiv Španije, ja bih tu utakmicu iskoristio da pustim mladost da se razigra. 

Meni bi sigurno Andrija Maksimović počeo od prvog minuta. On je otkrovenje cele fudbalske javnosti'', naglasio je Bogdanović koji utakmicu sa Danskom narednog meseca vidi kao ključnu za plasman u četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke