Kad politika umeša prste, Zvezdi i Partizanu stiže poziv koji se ne odbija?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 05.05.2022.
20:35
Izvor: Sportske.net

PItanje je kako bi UEFA reagovala na pozitivan odgovor iz Beograda.

Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©
Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Odluka UEFA da eliminiše ruske klubove iz evropskih takmičenja doneće velike benefite i srpskim klubovima.

Super liga je tako dobila mesto i u Ligi Evrope, dok će prva dva tima imati lakši posao u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

FS Rusije ne odustaje od namere da tamošnji timovi odigraju i neke utakmice sa inostranim timovima, ali zbog rata u Ukrajini to će predstavljati problem.

I pored toga, član Etičke komisije FS Rusije Andrej Sozin dozvolio je uključivanje stranih klubova u neko domaće takmičenje, a prvo bi moglo biti Kup Premijer lige Rusije u kojem bi se mogli naći i Crvena zvezda i Partizan.

"Pre mesec dana sam čuo da to planiraju i da žele da pozovu srpske klubove poput Partizana i Crvene zvezde. Mislim da je logično da se ovaj turnir održi na leto, mislim da neće biti bez nagradnog fonda. Ne vidim zašto bi bio problem da učestvuju ekipe iz Beograda? Šta bismo prekršili? Ako žele da igraju imaju direktan let. Zašto ne bi bio pozvan neki kineski klub ili kazahstanski Kairat? Ideja je dobra, broj utakmica bi se povećao. Čini mi se da se sada bira format kojim bi se igralo", rekao je Sozin ruskim medijima.

Ipak, pitanje je kako bi na pozitivan odgovor iz Beograda gledali iz UEFA, pravnih osnova za kaznu nema...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke