Kada je Stanojevićev Partizan poslednji put pobedio Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
petak 15.04.2022.
12:43
Izvor: Sportske.net

Mnogo vremena je prošlo.

Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©
Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U dva mandata je u svojoj trenerskoj karijeri Aleksandar Stanojević vodio ekipu Partizana, prvo u periodu od aprila 2010. do januara 2012. godine i iz tog perioda može da se pohvali i pobedama nad Zvezdom, ali i plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona.

Svoj aktuelni mandat započeo je u septembru 2020. godine, ali od tada još uvek nije uspeo da oseti slast pobede protiv najvećeg rivala.

Tako je još uvek njegov poslednji trijumf sa Crvenom zvezdom onaj od pre skoro deset godina, iz novembra 2012. godine na ''Marakani'', kada je Evandro u finišu prvog poluvremena promašio penal za Zvezdu, a u nastavku su Vukić i Marko Šćepović doneli trijumf crno-belima od 2:0.

Međutim, u duelima sa Dejanom Stankovićem na klupi Crvene zvezde Stanojeviću ne ide kako je želeo. Ukupno pet puta je od jeseni 2020. godine Stanojević vodio ekipu Partizana u derbijima, računajući i Kup utakmice i ima skor od dva remija i tri poraza. Sva tri poraza Stanojevićev Partizan je doživeo na ''Marakani'', dva puta u prvenstvu i jednom u Kupu, doduše taj poraz u finalu prošlogodišnjeg Kupa bio je tek posle penal-serije.

Novu priliku da ovaj skor popravi Stanojević će sa svojim igračima imati u subotu od 18 časova, kada će biti odigran 167. večiti derbi, takođe na ''Marakani''.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke