Kakav finiš u Lučanima, Napredak do pobede u osmom minutu nadoknade!

Autor: Darko Mitrović
subota 16.12.2023.
16:05
Izvor: Sportske.net

Kruševljani se vraćaju sa celim plenom iz Lučana.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Uzbudljiva utakmica u Lučanima, gde je ekipa Mladosti danas dočekala kruševački Napredak. Rešena je bukvalno u poslednjim sekundama meča, kada je Napredak stigao do pobede od 2:1.

Prvo poluvreme ove utakmice obeležio je gol kojim je Lazar Zličić na asistenciju Ljubomirca doneo vođstvo Napretku u 35. minutu.

Minimalno vođstvo gosti iz Kruševca su uneli i u drugo poluvreme, koje je proteklo u inicijativi Lučanaca koji su pokušavali da stignu do izjednačenja.

Gosti su na dvadesetak minuta do kraja ostali bez golmana Savića koji je povređen prilikom jedne intervencije pred svojim golom, a zamenio ga je Bajić.

U jeku napada ekipe Mladosti, velika prilika na drugoj strani, mogao je Stanojlović da reši pitanje pobednika u 86. minutu, šutirao je iskosa sa desne strane pored gola, sa nekih deset metara udaljenosti.

Četiri minuta kasnije Radivojević je umalo doneo izjednačenje Lučancima, ali lopta je završila tik pored stative.

Ali, napadi domaćeg tima doneli su rezultat samo minut kasnije, na ulasku u nadoknadu vremena, kada je Patrik Eze Frajdej postigao prelep gol za izjednačenje na 1:1. Posle velike gužve u kaznenom prostor Napretka, lopta se odbila do Frajdeja koji ju je zahvatio glavom sa petnaestak metara smestio loptu u gornji levi ugao - 1:1.

U poslednjim sekundama ovog meča, nekadašnji napadač Mladosti Milan Bojović je mogao da presudi ''svojima'', ali je propustio veliku priliku, iznudio je samo korner.

Posle tog kornera, lopta je pogodila Miloševića od koga se lopta odbila u mrežu - autogol, za veliko slavlje Kruševljana - 1:2!

Napredak se ovom pobedom probio na 11. mesto sa 20 bodova, Mladost je osma sa pet bodova više na osmoj poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke