Kakav je raspored do kraja, kako će Srbija do prvog mesta?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.06.2022.
23:10
Izvor: Sportske.net

Takmičenje se nastavlja u septembru.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je večeras propustila veliku priliku da dođe do treće uzastopne pobede u Grupi B4 Lige nacija.

''Orlovi'' su posle prvog poluvremena vodili sa 2:0 uz odličnu igru, ali je za samo osam minuta igre u nastavku domaća Slovenija uspela da postigne dva gola i izbori konačnih 2:2.

Ovom utakmicom reprezentacija Srbije je završila junski ciklus utakmica u Ligi nacija, odigrana su četiri kola, a do kraja takmičenja u ovoj grupi ostala su još dva. 

Posle večerašnjeg remija Srbija zauzima drugo mesto na tabeli sa sedam osvojenih bodova, tri manje od vodeće Norveške i jasno je da ćemo se se sa Norvežanima do kraja boriti za prvo mesto koje donosi plasman u Ligu A, ali i vodi ka lakšem plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Kakav je raspored do kraja?

Peto kolo igraće se 24. septembra, kada će reprezentacija Srbije dočekati selekciju Švedske, a Slovenija će dočekati selekciju Norveške.

Ako Srbija uspe da osvoji ceo plen protiv Šveđana, onda će tri dana kasnije, 27. septembra odlučivati u direktnom duelu sa Norvežanima o prvom mestu u grupi.

Podsetimo, Norvežani su nas savladali u prvom kolu na ''Marakani'' sa 1:0 i jasno je da će nam biti neophodna pobeda na njihovom terenu u poslednjem kolu.

Možda na kraju odluči i gol-razlika, za sada Srbija ima 7:4, Norveška 6:3, pa će pre duela sa Norvežanima biti značajno i kojom razlikom će se završiti meč petog kola protiv Šveđana.

Dakle, dve pobede nas vode na prvo mesto, s tim da će možda biti neophodno i da se jedan od dva preostala meča dobije nešto većom razlikom. Ali, možda nam i Slovenci olakšaju posao ukoliko budu uspeli da iznenade Norvežane na svom terenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke