Kakav je sledeći potez Marka Nikolića? I dalje misli o Partizanu...

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 14.10.2021.
20:36
Izvor: Sportske.net

Nikolić na odmoru, a onda?

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Doskorašnji trener moskovske Lokomotive Marko Nikolić biće do posla najmanje do zime, uverava njegov agent Dragan Joksimović u razgovoru za ruske medije.

Otišao je Nikolić iz Lokomotive nakon manjeg pada forme. Ruski mediji ostali su zaprepašćeni odlukom uprave Moskovljana, ali Nikolić je sada prošlost tog kluba. Ipak, to ne znači da će biti prošlost ruskog fudbala. Za sada, konkretnih ponuda nema, ali u toj zemlji je Nikolić česta tema, a čak su se zanimali i može li da se vrati u domovinu.

"Srbija definitivno ne! Ne znam za Rusiju, ali mislim da će se Marko vratiti tamo jednog dana. Kada tačno, to ne mogu da kažem. Sada nam je cilj Zapadna Evropa i “lige petice”. Postoje neki planovi, interesovanja, nekoliko agenata je već zvalo... Ali odluka je da Marko odmara neko vreme i da tek sledećeg meseca razgovaramo o tome. Do 15. novembra neće ni pričati o budućnosti", kazao je Joksimović naglasivši da njegov klijent želi da odradi pripremni period sa ekipom kako bi ih što bolje upoznao.

Poznat je Nikolić kao temeljan stručnjak, pa je, kako kaže Joksimović, odlučio da se odmori i o poslu razgovara kroz mesec dana. U Rusiji se piše i o mogućem angažmanu nekadašnjeg trenera Partizana od strane Spartaka iz Moskve. Poznato je da je Spartak "crveno-beli" i "bratski" klub Crvene zvezde.

"Teško pitanje… Za njega bi to lično bio veliki problem jer je radio kao trener Partizana. Ali neke stvari su uvek moguće. Veći problem bi bio za igrača nego za trenera. U teoriji, recimo da je CSKA njegov tim. Ali niko nas nije zvao odatle. Još je rano… I ako bi pozvali, Marko bi imao dileme jer ruskom šampionatu je potreban napredak od ovog sadašnjeg stanja. Ruski fudbal bi trebalo da se pozabavi temom zašto je toliko opao kvalitet prvenstva", naveo je Joksimović.

Iz ruskih klubova još niko nije zvao...

"Ne još. Ono što mediji pišu - nije istina. Vidite, Marko nije ni zamišljao da će se ovako brzo završiti priča sa Lokomotivom. Sada je teško reći šta će biti, ali njegova želja su Zapad, po mogućnosti Španija ili Italija", ukazao je Joksimović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke